PUPOVAC OČEKUJE REAKCIJU

'Zaprepašten sam da neki žele SDSS ukloniti iz Sabora'

12.02.2015 u 13:17

Bionic
Reading

Milorad Pupovac zasad ne misli poduzimati nikakve korake zbog govora mržnje s kojim ga danima obasipa HDSSB-ov Dinko Burić. Dao je to naslutiti u izjavi novinarima u Saboru, kojima je ipak dao do znanja kako smatra da bi samostalno trebale reagirati institucije države

Iako je prilikom jutrošnje rasprave koju su potaknuli drugi zastupnici Pupovac mislio uzeti riječ, to na kraju nije stigao. Kolegama koji su u sabornici progovorili o govoru mržnje zahvalio se, no smatra kako ružne riječi koje su prema njegovoj stranci upućivane posljednjih dana neće ubrzo nestati.

'Ja ne vidim rasplet situacije; mislim da će to što nazivate situacijom trajati. Ne zato što bismo mi to htjeli, nego zato što je očito netko našao svoju metu. Koliko god mi je drago da su se kolege javili, toliko sam zaprepašten činjenicom da jedan broj zastupnika želi ukloniti SDSS iz Sabora', kazao je Pupovac.

Pupovac ne traži nikakvu zaštitu, no novinarima je dao do znanja kako očekuje da institucije reagiraju na ono što se posljednjih dana događa. 'Ono što mi se čini je da je na djelu jest djelo mržnje, da je na djelu poticanje na krivično djelo i da je na djelu ometanje rada pravosuđa i širenje straha u širem prostoru. Ako državne institucije ne prepoznaju ovo što se meni čini da se može prepoznati u djelovanju grupacija koje su se usmjerile na Klub zastupnika SDSS-a, onda to pokazuje zabrinjavajuće stanje u našem pravosuđu, zabrinjavajuće stanje u našoj sudbenoj vlasti i zabrinjavajuće stanje u moralnom osjećaju javnosti i javnih institucija', kazao je Pupovac.

Upitan hoće li, ako ne reagiraju predstavnici države, on sam reagirati, Pupovac je kazao: 'Ja sigurno neću pisati ni predsjedniku Haškog suda, niti generalnom tajniku UN-a.'