BLOKADE NA PUTU U EU

Zaoštrava se i odnos Crne Gore i Srbije

02.08.2011 u 14:08

Bionic
Reading

Predsjednik Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore Miodrag Vuković u utorak je za beogradski list Blic rekao da bi Crna Gora usvojila izborni zakon i dobila datum početka pregovora s Europskom unijom da nije bilo miješanja Beograda

'Mi ne bismo imali problema da nije miješanja Beograda. Pa zastupnik Socijalističke narodne partije je prije glasovanja o izbornom zakonu razgovarao s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. Nije slučajnost ni to što se patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej baš u to vrijeme našao u Crnoj Gori, a gori Kosovo', rekao je Vuković.

'Zbog sukoba na Kosovu, eurointegracije Srbije će vjerojatno biti zaustavljene, pa srpski državni vrh čini sve da se to dogodi i Crnoj Gori', izjavio je visoki crnogorski dužnosnik.

Vuković, koji je zastupnik crnogorske Demokratske partije socijalista, rekao je i da 'ni pod cijenu eurointegracija' srpski jezik neće biti službeni, iako njime govori više od 42 posto građana Crne Gore.

To nije sukladno Ustavu u kojem piše da je službeni jezik crnogorski, a da su srpski, hrvatski i albanski u službenoj uporabi, istaknuo je on za list Blic.