nezakonita zarada

Zakazan početak suđenja u jednom od krakova afere Fimi media

11.07.2018 u 15:18

Bionic
Reading

Zagrebački Županijski sud u srijedu je za 2. listopada zakazao početak suđenja Anti Todoriću, bivšem direktoru Inine tvrtke kćeri Sektor tehničkih servisa Ine (STSI), optuženog da je u nešto više od četiri godine Fimi mediji nezakonito zaradio čak 1,6 milijuna kuna

Tužiteljstvo tvrdi da je Todorić od prosinca 2005. do veljače 2010., na nagovor bivšeg šefa Carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića, dogovorio suradnju STSI-ja s Fimi mediom preko koje se navodno punio HDZ-ov crni fond.

U optužnici podignutoj u prosincu 2016. navedeno je kako je Fimi media STSI-ju ispostavila 49 računa temeljem kojih je isplaćeno više od 2,6 milijuna kuna, od toga i roba vrijedna preko 340.000 kuna, koja nikada nije isporučena.

Todorić je na pripremnom ročištu još jednom negirao krivnju.

Kada je lani sredinom veljače svjedočio na glavnom suđenju u aferi Fimi media, gdje je među optuženima i bivši premijer Ivo Sanader, Todorić je potvrdio da je posao s Fimi medijom sklopio na Barišićevu preporuku.

U tome, kaže, nije vidio ništa neobično, tim više što je promidžbene materijale Fimi medije vidio u Janafu ili "nekoj od naftnih tvrtki" s kojima je surađivao.