POTICANJE NA SOLIDARNOST

Zajedno s djecom svijeta

  • Autor: Unicef/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.02.2010 15:42
  • Objavljeno 02.02.2010 u 15:35
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske UNICEF je pokrenuo projekt informiranja djece i mladih u Hrvatskoj o životu i problemima djece svijeta

Djeca u Hrvatskoj kroz svoje društvene aktivnosti nisu dovoljno sustavno i široko informirana o tome kako žive djeca – njihovi vršnjaci u svijetu, posebice s obzirom na to u kakvim životnim uvjetima žive i s kojim se poteškoćama suočavaju.

U duhu obilježavanja 60 godina UNICEF-a, ovaj je projekt usmjeren na razvijanje i poticanje solidarnosti sa djecom u drugim krajevima svijeta, uz razumijevanje i poštivanje temeljnih ljudskih i dječjih prava, te poticanje djece na aktivno i odgovorno sudjelovanje u realizaciji vlastitih prava i zaštiti prava drugih.

U sklopu projekta Savez društava Naša djeca Hrvatske će kroz rad Dječjih foruma organizirati rasprave i radionice o problemima s kojima se susreću djeca u svijetu - od socijalne isključenosti, siromaštva do zaštite od izrabljivanja.

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj će sadržaje nastale kroz radionice i rasprave digitalizirati i objaviti na internetskim stranicama

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi