NESUĐENIH 2:0

Zagrebu poništen čist gol u pobjedi protiv Dinama

26.11.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Zagreb je u posljednjoj utakmici 17. kola MAXtv Prve lige svladao vodeći Dinamo rezultatom 1:0 (0:0), a nudimo video dokaz da je dvoboj morao biti još manje dramatičan

Zagreb je u 50. minuti poveo sa 1:0 i nogometna logika 'otvorila je' utakmicu. Dinamo je morao podići svoju zadnju liniju kako bi povećao pritisak na protivnika, no i posljedično ostavio više prostora za napadačke kombinacije Zagreba.

U 58. minuti Štrok i Šovšić (koji su namjestili i prvi gol Abdurahimiju) su izigrali Dinamove braniče. Šovšić je u idealnom trenutku uposlio Štroka koji je varkom izbacio i Kelavu i lako zabio gol, no njegovo slavlje prekinula je visoko podignuta zastavica pomoćnog suca Conjara. Previdio je Osječanin poziciju Domagoja Vide koji je evidentno bio bliže svom vrataru od Zagrebovog kapetana. Ipak, pravda je na kraju zadovoljena, jer Zagreb je upisao nova tri boda i osokolio svoga trenera Blaževića, koji je odmah tvrdio da zaleđa nije bilo, na njegovu klasičnu najavu:

'Je, još smo na dnu, ali vjerujte svom Ćiri - nećemo dugo.'

Kako bi izbjegli ispadanje moraju dosegnuti najmanje deseto mjesto (deveto donosi potpuni mir), a vremena imaju i više nego dovoljno.

Nepravedno poništen gola Hrvoja Štroka