luka korlaet

Zagrebački dogradonačelnik najavio rekonstrukciju Stare Vlaške

28.11.2023 u 11:27

Bionic
Reading

Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika, najavio je trajno rješenje za Staru Vlašku, odnosno njenu rekonstrukciju

"Do sada smo u mandatu u pješačku zonu pretvorili tri nova odsječka, a to su Stara Vlaška, tzv. mala Martićeva i Massarykova. Njihovo pretvaranje u pješačku zonu obilježeno je nekim privremenim rješenjima, ali smo najavili i pravu trajnu preobrazbu. To se sada događa sa Starom Vlaškom. Danas je raspisan arhitektonsko-urbanistički natječaj za trajno preuređenje Stare Vlaške. Uključivat će i novo opločenje, novu urbanu opremu novu rasvjetu i novu trajnu sadnju", rekao je Korlaet.

Dogradonačelnik je rekonstrukciju Stre Vlaške najavio prilikom obilaska obnovljene zgrade Odjela psihogerijatrije Klinike za psihijatriju Vrapče u kojiu je uloženo 6,4 milijuna eura s PDV-om.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovorio na pitanje novinara o tome rade li se izvlaštenja parcela zbog sljemenske žičare.

"Dozvole koje su tijekom prethodne vlasti izdane za žičaru i pristupne ceste, uključujući i parkiralište na donjoj postaji, su pravomoćni i prema njima su izgrađeni svi objekti, a vodi se postupak vezano za visinu naknade. Zemljište je prema GUP-u namijenjeno isključivo za infrastrukturu i to je tako oduvijek bilo i ne može imati nikakve posljedice za funkcioniranje žičare", rekao je Tomašević.