PRIKUPLJANJE POMOĆI

Zagrebačka županija donirala 100.000 kuna za poplavljena područja

19.05.2014 u 17:09

Bionic
Reading

Zagrebačka županija donirala je putem Hrvatskog Crvenog križa 100.000 kuna za pomoć ugroženim stanovnicima s poplavljenih područja u Slavoniji, a u donaciji su joj se priključile i njene institucije i ustanove

Tako će Zavod za hitnu medicinu i Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije donirati po 20.000 kuna, Ljekarne Zagrebačke županije 20.000 kuna u sanitetskom materijalu te Dom zdravlja Zagrebačke županije 20.000 kuna.

Županijska uprava za ceste i Županijske ceste Zagrebačke županije donirat će po 10.000 kuna, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra 50.000 kuna te Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije 5.000 kuna.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić pozvao je stanovnike i tvrtke s područja Zagrebačke županije da u skladu sa svojim mogućnostima, bilo financijskim uplatama, bilo na drugi način, pomognu stanovnicima poplavljenih područja.

Na području Zagrebačke županije u svim gradskim društvima Crvenog križa sakuplja se pomoć. Poželjno je prikupiti prehrambene proizvode trajnijeg roka valjanosti, higijenske potrepštine, posteljinu, deke, odjeću, obuću i slično.

Novčane donacije mogu se uputiti uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08 te pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen), kao i online donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa, priopćeno je danas iz Ureda župana Zagrebačke županije.

I Gradsko dramsko kazalište Gavella uključilo sw u humanitarnu akciju pomoći stradalima u poplavi. Iz zagrebačkog kazališta Gavella priopćili su da će sav prihod od izvedbe predstave 'Amerika' u subotu 24. svibnja uplatiti na žiroračun za pomoć stradalima u poplavama. 'Amerika' Franza Kafke, u režiji Janusza Kice, nastala je u koprodukciji kazališta Gavella i HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba priopćio je danas da su Mjesni odbor Sesvetski Kraljevec i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kašina prikupili pomoć za Slavoniju.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama donirao je 1100 litara pitke flaširane vode. Pomoć - deke, pelene, hrana, odjeća, higijenske potrepštine i voda - kamionom će Gradskog društva Crvenog križa biti odvezena u Slavoniju.

Ured navodi da je u petak na područje Slavonije otišao jedan, a u subotu ujutro još jedan tim GSS-a stanice Zagreb - pripadnika specijalističkih postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba, kako bi pomogli u spašavanju. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je u subotu u Vrbanju zajedno s ljudstvom poslala kamion s pumpama i čamcem za spašavanje na vodi, navodi zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Dodaje kako su Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje ponudili pomoć čim su krenuli visoki vodostaji u Slavoniji.