KAKO IZBJEĆI GUŽVU?

Zagreb u blokadi zbog vojske, iznad grada avioni, ispaljivat će se i plotuni

27.05.2017 u 10:02

Bionic
Reading

U okviru obilježavanja 26. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, u nedjelju, 28. svibnja 2017., na Jarunu, u popodnevnim satima održat će se letački program i pokazne vježbe, a danas na istoj lokaciji, planirana je generalna proba, javlja MORH

'Obavještavamo građanstvo da će tom prigodom biti ispaljeni počasni plotuni iz topničkog oružja, te da će iznad područja grada Zagreba i okolice letjeti zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane', stoji u priopćenju Ministarstva.

Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, zbog kojih će biti uspostavljena posebna regulacija prometa na više lokacija u Zagrebu. Zbog toga policija moli za strpljenje i nudi alternativne pravce.

- od petka 26. svibnja 2017. od 13 sati do nedjelje, 28. svibnja 2017. do ponoći zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje svih vozila i za promet se potpuno zatvara Aleja Matije Ljubeka od Hrgovića do Hrvatskog sokola na SRC Jarun radi prezentacije opreme i tehnike OSRH i pokaznih vojnih vježbi.

- subota 27. svibnja 2017. u vremenu od  11 do 15 sati za promet se povremeno zatvaraju Zrinjevac – Praška - Teslina – Preradovićev trg – Margaretska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića – Bakačeva – Kaptol radi kretanja kolone Puhačkog orkestra OS RH koji će tijekom hodnje izvoditi glazbeni program.

- subota 27. svibnja 2017. u vremenu od 11 do 15 sati za promet se povremeno zatvaraju Ćirilometodska – Trg svetog Marka – Kamenita - Radićeva – Trg bana Josipa Jelačića – Bakačeva – Kaptol radi kretanja kolone Velike smjene straže i Počasne bojne koji će izvoditi program smjene straže na Trgu svetog Marka, a na Trgu bana Josipa Jelačića vojno-akrobatsku vježbu.

- subota 27. svibnja 2017. u vremenu od  6 do 13 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim vozila MORH-a i HV-a s južne strane Crkve Svete Mati Slobode na Jarunu.

  • +6
Dan oružanih snaga Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

- ponedjeljak 29. svibnja 2017. u vremenu od  6 do 18 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim vozila MORH-a i HV-a na parkiralištima na istočnoj strani Trga Stjepana Radića od zgrade Gradskog poglavarstva do KD 'Vatroslav Lisinski'.

Vozačima se preporučuje da u subotu u vrijeme održavanja događanja izbjegavaju odlazak prema užem centru Zagreba i Gornjem gradu, te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kretati kolona pješaka.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok – zapad su:

- Boškovićeva – Hebrangova – Klaićeva;

- Jagićeva – Kršnjavoga – Žerjavićeva – Trenkova – Hatzova.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever - jug su:

- Mesnička – Streljačka – Tuškanac – Cmrok – Jurjevska – Mlinarska;

- Gupčeva zvijezda – Medveščak – Ribnjak – Palmotićeva.

Vozače i vlasnike upućuju da pravovremeno uklone svoja vozila s mjesta gdje to neće biti privremeno dopušteno, zbog osiguranja događanja. Policija moli sve građane i sudionike u prometu za strpljenje te na poštivanje postavljene prometne signalizacije i upute policijskih službenika i pripadnika Vojne policije na osiguranju navedenih događanja.

Podsjetimo, povodom obilježavanja 26. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske, u subotu 27. svibnja i u nedjelju 28. svibnja 2017. na ŠRC 'Jarun', od 9 do 20 sati bit će izložen taktičko-tehnički zbor gdje će se moći razgledati naoružanje i vojna oprema Oružanih snaga RH. Organiziran je i vojnički grah za građane, u 13 sati i u 17 sati, javlja N1.

Također, u nedjelju u 18,00 sati na Jarunu će se održati letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te pokazne vježbe Počasno zaštitne bojne i Zapovjedništva specijalnih snaga kojem će prisustvovati i predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i drugi visoki gosti.