RECIDIVIST IZ NJEMAČKE

Zagreb prekinuo višednevni niz bez oboljelih od koronavirusa

13.05.2020 u 14:06

Bionic
Reading

U Zagrebu je nakon šest dana bez novooboljelih zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu gradski Stožer civilne zaštite.

"Radi se o bolesniku koji je u Njemačkoj imao simptome koronavirusa,no tamo je nakon 14 dana izolacije testiran, i bio je negativan. Nakon samoizolacije u Zagrebu bio je pozitivan na koronavirus", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar na konferenciji za novinare.

Dodao je da će se danas ponoviti test i vidjeti što dalje jer se radi o osobi koja je preko 30 dana u samoizolaciji.

Bandić: Mi smo zadnji koji ćemo raditi problem oko raspuštanja Sabora

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je da je jutros održao sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem u vezi zakona o obnovi Zagreba, koji bi se sutra trebao naći na javnoj raspravi.

"Nadam se da je ugrađeno sve što smo mi predlagali kao sugestije", kazao je dodavši da je jedini uvjet za podržavanje raspuštanja Sabora zastupnika iz Kluba stranke rada i solidarnosti donošenje kvalitetnog Zakona o obnovi.

"Mi smo zadnji koji ćemo raditi problem oko raspuštanja Sabora, što se tiče izbora oni nam uvijek odgovaraju", poručio je Bandić.

Najavio je da će Grad sudjelovati u obnovi katedrale nakon potresa, jer ona nije samo vjerski simbol, nego je važna i za kulturni i turistički značaj Zagreba.