PJESNICI U POLUFINALU KUPA

Zagreb nakon jedanaesteraca izbacio Hajduk

30.11.2011 u 17:39

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa Zagreb je na svom travnjaku nakon lutrije jedanaesteraca izbacio Hajduk i tako se plasirao u polufinale. 'Pjesnici' su od samog početka bili bolja momčad te su na kraju zasluženo prošli dalje

U najavi uzvratne utakmice četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa trener Hajduka Krasimir Balakov je ogled u Kranjčevićevoj podcrtao kao najvažniju utakmicu polusezone. Bijeli su u Zagreb došli s prednošću od jednog gola, no to im nije bio zalog mirnog uzvrata. S druge strane 'pjesnici' su pak najavljivali da se od prve minute moraju nametnuti ako žele proći u polufinale.

U prvom poluvremenu Zagreb je u potpunosti dominirao. Igrači trenera Ciprića su se sa hajdukovim prvotimcima ponekad zaista igrali. Imali su domaćini već u petoj minuti jednu gredu koju je pogodio Štrok, da bi u 18. minuti Zagreb preko Abdurahimija pogodio još jednu gredu. Samo dvije minute kasnije Zagreb je imao najbolju priliku u prvom dijelu. Abdurahimi je probio desnu stranu, ubacio u peterac Hajduka gdje je bio Medić koji iz izgledne prilike puca preko gola. Do odmora domaćini su kreirali još nekoliko vrlo dobrih akcija, no Subašić nije morao vaditi loptu iz mreže. Sporni trenutak utakmice dogodio se u 35. minuti kada je Štrok fantastično uposlio Medića koji u duelu s Milićem pada u kaznenom prostoru Hajduka. Iako su 'pjesnici' protestirali, glavni sudac utakmice nije dosudio jedanaesterac.

Jedinu neku opasniju situaciju pred golom Zagreba u prvih 45 minuta gosti su kreirali u 34. minuti kada je Vukušić htio biti nesebičan te uposliti Sharbinija, što su domaći braniči spriječili i raščistili situaciju.

Prve minuta nastavka nisu donijele ništa zanimljivoga. Zagreb je nastavio sa svojom dominacijom, dok se Hajduk više-manje orijentirao na obranu. No, kako je vrijeme odmicalo tako su se domaćini opet probudili pa je tako Medić u 59. imao fenomenalnu priliku dovesti svoj Zagreb u vodstvo. U gužvi je lopta opet pala pred usamljenog Medića, ovaj je bio sam kao duh na pet metara pred Subašićem i pogodio u nogu Hajdukovog vratara u padu. To je bio drugi 'zicer' napadača Zagreba na ovoj utakmici.

Kako se bližio kraj utakmice tako su domaćini se sve više otvarali što je dalo dovoljno prostora Hajduku da iz kontri nešto naprave, no udarci braće Sharbini te Vukušića uredno su išli daleko van okvira gola Zagreba. I kada se već očekivalo kako će Zagreb pasti bez ispaljenog metka, 'pjesnici' postižu gol. Igrala se 87. minuta kada je Abdurahimi ubacio sa desne strane, Medić je skrenuo loptu i prevario Subašića a Dedić je samo zakucao loptu u praznu mrežu. Istekom regularnog dijela utakmice krenulo se na izvođenje jedanaesteraca. Tragičar je bio Ahmad Sharbini koji je jedini bio neprecizan jer mu je udarac obranio Vidaković. Kao posljednji izvođač Pavlović je matirao Subašića i tako donio Zagrebu prolazak u polufinale Kupa.

Zagreb – Hajduk 6:5 (1:0)
Strijelac:
1:0 Dedić (87')

Jedanaesterci:
5:4 Pavlović
4:4 Subašić
4:3 Šoršić
3:3 Maloča
3:2 Štiglec
Šut Ahmada Sharbinija brani Vidaković!
2:2 Jurendić
1:2 Andrić
1:1 Oršulić
0:1 Vukušić