povoljna cijena

Zaposleniku Ureda gradonačelnika Zagreb prodao stan za 990 eura po metru kvadratnom

12.06.2019 u 20:38

Bionic
Reading

Boro Kisjelica, nekadašnji zamjenik pročelnice Gradskog ureda za imovinskopravne poslove i imovinu, a sadašnji, prema službenim podacima, zaposlenik Ureda gradonačelnika, kupio je od grada Zagreba troiposobni stan za 990 eura po kvadratu. Riječ je o stanu na Ferenščici. Za 69,41 četvornih metara Kisjelica će izdvojiti 508.100 kuna, odnosno točno 100 kuna više nego što je za navedeni stan bila određena početna cijena

Prema javno dostupnim podacima, odnosno u dokumentu kojeg potpisuje gradonačelnik Milan Bandić, Povjerenstvo za prodaju stanova u vlasništvu Grada Zagreba provelo je postupak otvaranja ponuda pristiglih na temelju raspisanog javnog natječaja te je utvrdilo da su ispunjeni uvjeti za provođenje javnog natječaja, da je javni natječaj propisno objavljen i da je za navedeni stan, u otvorenom roku od 30 dana, pisanu ponudu podnio samo jedan ponuditelj – Kisjelica.

Kisjelica je će tako kupiti stan na osmom katu u Ivekovićevoj ulici, a iz dokumetacije je jasno da je on na navedenoj adresi već od ranije prijavljen. Cijena kvadrata, u svibnju, prema portalu Njuškalo, u tom kvartu bila je 1854 eura.

Kisjelica, inače pravnik po struci, zaposlenik je gradske uprave od 1993. godine, a u fokus javnosti došao je kada je krajem 2016. godine, kad je protiv šestero ljudi, među kojima je bio i on, USKOK podigao optužnicu za nezakonitosti sa zamjenama zemljišta iz 2007. godine kojima je Zagreb navodno oštećen za više od 151 milijun kuna.

Optužnica nakon što je vraćena na doradu nije potvrđena jer Županijski sud u ožujku 2018. odbio odlučivati o osnovanosti iste dok Vrhovni sud ne odluči o zahtjevu obrane da se iz spisa izuzmu dokazi koje smatraju nezakonitima.