NEMA NI ZA ODVJETNIKA?

Zagorcu banke odgađaju naplatu dugovanja

Vladimir Zagorec

Vladimir Zagorec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Boris Kovacev

Poslovi bivšeg generala Zagorca, dok sjedi u pritvoru, sve više zapinju o financijske dugove. Naime, generalu koji bi u zatvoru mogao završiti na sedam godina, na naplatu je ovoga ljeta stigao kredit od 17,7 milijuna eura, zbog čega je sud blokirao njegovu osobnu mirovinu

U sljedeće dvije godine Zagorcu bi na naplatu trebalo stići 30 milijuna eura, a ukupno mu je odobreno 70 milijuna eura kredita. Navodno je Hypo Alpe Adria Banka iz Klagenfurta, banka koja mu je odobrila kredite, izašla u susret i odobrila reprogramiranje kredita.

Iako je Zagorčeva imovina u jednom trenutku bila procijenjena na 26 milijuna eura, on danas navodno nema ni za troškove obrane.

Zvonimir Hodak, njegov odvjetnik, smjesta je demantirao da mu klijent duguje. Kazao je i da mu Zagorec ne duguje čak ni za zastupanje njegovih tvrtki.

No anonimni izvor, blizak Zagorcu, za Jutarnji list ispričao je da su Zagorčevi projekti propali te da ih ne može prodati, zbog čega je svima dužan. Takvu informaciju demantirao je Hodak, koji smatra da Zagorčevi projekti nisu u opasnosti, dok se neki od njih nalaze u fazi mirovanja sve dok se Zagorčeva kaznenopravna situacija ne riješi.

Zagorec, koji je nepravomoćno osuđen zbog krađe dijamanata, iz MORH-a je, prema dokumentima koji su prikazani u vrijeme podizanja optužnice, od banaka dobio kredite u vrijednosti od 70 milijuna eura, od kojih je većinu izdvojio za investiranje u Hrvatskoj.

Od pokretanja istrage u 2007. godini Zagorec je uspio 'prodati' samo jedan projekt, shopping centar na Kaptolu, no zapravo je riječ o tome da je Crkva našla novog investitora.

Izuzev ovog, propali su mu i drugi projekti, među kojima i Dubrovačke vile koje nisu izgrađene, ali je kredit za njih potrošen, a za resort na Hvaru nisu napravljeni ni temelji, ali ga je to dosad koštalo devet milijuna eura. Projekt koji je započeo u Puli stao je zbog arheoloških iskopina, a posao izgradnje hotela s pet zvjezdica Borozija nalazi se pod istragom zbog navodnog pranja sedam milijuna eura u Švicarskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi