probojali grafit torcide

Zadarska policija, uz uporabu sile, privela devetoricu navijača na Murvici, deseti je još u bijegu

  • Autor: V. Mo. / Hina
  • Zadnja izmjena 18.07.2020 18:48
  • Objavljeno 18.07.2020 u 18:27
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Zadarska policija privela je u subotu oko podneva, uz uporabu prisile, devetoricu mlađih muškaraca i svi su trenutačno u prostorijama policije na kriminalističkoj obradi, potvrdila je Hini glasnogovornica Policijske uprave zadarske Ivana Grbin

Riječ je o pripadnicima navijačke skupine Tornado koje je policija zatekla u Murvici nakon što su na jednome zidu prebojali grafit posvećen Hajduku koji su prošlog tjedna napravili pripadnici Torcide, pišu pojedini zadarski mediji. Policija je navodno imala dojavu o "akciji" Tornada još u petak poslijepodne, obišla je mjesto na kojemu je postavljen grafit, ali nikoga tamo nije zatekla. U subotu oko podneva, nakon dojave da su pripadnici Tornada prebojali grafit posvećen Hajduku, zadarska policija presrela je mladiće na putu prema Zadru, izvukla ih iz automobila, polegla na cestu i u lisicama ih privela.

  • +3

Policija spriječila sukob Tornada i Torcide oko prebojanog grafita

Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Devet pripadnika Tornada je privedeno, a deseti je u bijegu. Mediji prenose neslužbenu informaciju da se sukob između Tornada i Torcide očekivao tjednima zbog grafita i murala u Murvici koji slave splitski nogometni klub i njihovu navijačku skupinu.

Nakon takve reakcije zadarskog Tornada, policija je dobila informaciju da se u neobični sukob namjeravaju uključiti i pripadnici Torcide iz Splita. Privedeni navijači imali su palice, s palicama su bili u Murvici i bili su maskirani i navodno su bili spremni na fizički obračun s pripadnicima Torcide pa su iz policije bili pripravni kako bi spriječili bilo kakvu mogućnost izravnog sukoba.