ULAGAČI IZ EMIRATA U MISIJI

Zadar širom otvorio vrata arapskom kapitalu

25.06.2014 u 15:29

  • +8

UAE ulažu u Zadar

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Bionic
Reading

U sklopu svoje prve gospodarske misije u Hrvatskoj, u službenom dvodnevnom posjetu Zadru borave predstavnici Federacije komora za gospodarstvo i industriju Ujedinjenih Arapskih Emirata, javlja zadarski portal 057 info

Zadovoljan sam jer smo im jutros vrlo zorno prikazali mogućnosti ulaganja u Zadar, kazao je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, te naveo konkretno u koje zadarske razvojne projekte, javlja 057info.hr

'To su Gospodarska zona Crno, komercijalni sadržaji u Luci Gaženica, projekt Vrata Zadra, gdje je predviđen i hotel, ŠC Višnjik, gdje još ima mogućnosti i za sportski hotel, te još i turistički kompleksi na našem području', kazao je gradonačelnik Kalmeta.

Nakon dva provedena dana u Zagrebu, ugledni gosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, danas su izrazili zadovoljstvo onim što su vidjeli i čuli u Zadru.

'U svega tri dana vidjeli smp mnoštvo mogućnosti za ulaganja državnih i privatnih kompanija u Hrvatsku, posebice onih privatnih u Zadar', istaknuo je Mohamed A. Al Nuami, pomoćnik glavnog tajnika za gospodarstvo i industriju.

Najavili su kako će u širem izaslanstvu doći u Zadar krajem ove godine, a danas su nakon sastanka s domaćinima krenuli obići područja potencijalnih investicija, Vrata Zadra, Luke Gaženica i ŠC Višnjik.

Gradonačelnik Kalmeta nije propustio zahvaliti im i na donaciji od milijun dolara za poplavljena područja Hrvatske.

Inače, ovo je bio prvi posjet Hrvatskoj na ovoj razini delegacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.