OPREZ U ŽUPANJI

Zabranjeni penjanje na nasip i slikanje Save, policija pazi

19.05.2014 u 14:55

Bionic
Reading

Gradonačelnik Županje Davor Miličević pozvao je danas Županjce da ne odlaze bezrazložno na nasip uz rijeku Savu, upozorivši da će od danas takve pokušaje sprečavati policija

'Imali smo primjera da se građani penju na nasip i fotografiraju sebe i Savu, a riječ je o vrlo opasnoj situaciji koje očito mnogi nisu svjesni', kazao je Miličević. Dodao je da je stanje uz Savu u Županji sve stabilnije, ali je još uvijek daleko od bilo kakve potpune sigurnosti.

Vodostaj Save je kod Županje od subote snižen za 80 centimetara i sada opada centimetar svakoga sata iako je sve donedavno opadao i po dva centimetra. Razlog tome je i u činjenici da vode Save kroz razrušeni nasip kod Račinovaca i Rajevog Sela više ne istječu poput bujice, kao u protekla dva dana, već je istjecanje vode usporeno, pojasnio je Miličević.


'To je dobro za Drenovce, Vrbanju, Soljane i Đuriče, ali prihvatimo da je situacija još uvijek jako teška. Ovo je partija šaha. U poziciji smo da matiramo protivnika, ali ne smijemo si dopustiti da povučemo jedan krivi potez jer bismo mogli izgubiti cijelu partiju', slikovito je Miličević prikazao stanje u Županji, u kojoj se život odvija normalno izuzev obustave nastave do daljnjega, a nasip rijeke Save nalazi se udaljen tek oko kilometar od samog središta grada.