NESTABILNO VRIJEME

Za vikend više sunca, ali većinom svježije s olujnim nevremenom ponegdje

04.11.2023 u 07:49

Bionic
Reading

U subotu prolazna i djelomična stabilizacija atmosfere, a u nedjelju ponovno vjetrovito i kišovito, ponegdje vjerojatno uz olujno nevrijeme. Početkom novog tjedna mirnije i sunčanije, ali i dalje uz povremenu mjestimičnu kišu, u unutrašnjosti i jutarnju maglu.

"Veći dio subote u Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu oko 15 °C, no rano ujutro prolazno više oblaka i na zapadu malo kiše. Prema večeri će zapuhati umjeren jugozapadni vjetar. Jugozapadnjaka će krajem dana biti i u djelomice sunčanoj i podjednako toploj središnjoj Hrvatskoj. No u noći i ujutro oblačnije i mjestimice će pasti kiša.

Unatoč sunčanim razdobljima povremene kiše, pa i grmljavine bit će i na zapadu zemlje, osobito noćas te u subotu navečer, kad slijedi novo jače naoblačenje. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, prema kraju dana u jačanju. Najniža temperatura zraka od 5 °C u gorju do 13 °C na otocima sjevernog Jadran, a najviša većinom od 12 do 17 °C. Podjednake vrijednosti i u Dalmaciji.

  • +49
Jako jugo, poplavljena Riva: Nevrijeme u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Veći dio dana malo do umjereno oblačno, iako tijekom noći i rano ujutro još oblačnije uz mogućnost kiše i grmljavine. Slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak navečer će okrenuti na jugo i južni vjetar te jačati.  I na krajnjem jugu Hrvatske jačanje juga tek navečer, pa će more biti većinom umjereno valovito. Uz djelomice sunčano vrijeme i promjenjivu naoblaku mjestimice će pasti kiša, pa i u obliku pokojeg moguće i izraženijeg pljuska praćenog grmljavinom, uglavnom u prvom dijelu dana.", pognozirala je Kristina Klemenčić Novinc iz DHMZ-a za HRT.

I dalje promjenjivo, u nedjelju najnepovoljnije

Nedjelja će u unutrašnjosti početi pretežno oblačno i kišovito uz umjeren i jak jugozapadnjak. Obilnija oborina najvjerojatnija je u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. Od ponedjeljka sunčanije, ujutro ponegdje uz maglu, a povremene kiše bit će većinom u gorskim krajevima. I na Jadranu će drugi dio vikenda biti kišovit i vjetrovit.

Lokalno su mogući obilna kiša i nevere, a jako i olujno jugo i južni vjetar u drugom će dijelu nedjelje okrenuti na jugozapadnjak te slabjeti. Početak radnog tjedna mirniji i uz više sunčanog vremena, no i dalje ne sasvim stabilno.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'