rad na crno

Za vikend unajme stan u Zagrebu, zarade 50.000 eura u kešu i vrate se u Beograd

15.02.2024 u 18:11

Bionic
Reading

Za vikend unajme stan u Zagrebu gdje obrade i do 50 klijentica, zarade desetke tisuća eura i vrate se natrag u Beograd. Iako dozvolu za rad nemaju, a sredstva koja koriste nisu odobrena od HALMED-a, pumpaju usne, ubrizgavaju preparate u čelo, nos, bradu.... Plaća se bez računa, u gotovini

Reporterka Provjerenog na Novoj TV dogovorila je termin i iz prve se ruke uvjerila kako funkcionira crno tržište estetskih zahvata.

Dnevni boravak iznajmljenog stana služi kao čekaonica u kojoj ženska osoba djevojkama nanosi anestetsku kremu na usne. Druga ženska osoba se predstavlja kao majka vlasnice ordinacije "Donna" i priznaje:

"Evo u aprilu dobivaju doktori radne dozvole i onda smo definitivno legalni. Ali smo morali da radimo ovako iz razloga da nam se pacijenti ne ospu, razumijete."

Pojašnjava i tko je doktorica koja izvodi estetske zahvate.

"Ona je radila, mimo specijalizacije, u privatnim bolnicama, tako je sticala što se tiče hirurgije, ovo je bilo da ima džeparac i onda je ušla u ozbiljnu našu viziju i to je to", kaže te otvoreno dodaje: "Mi smo zaista se potrudili da imamo mlade, jer mladi doktori će i bockati, dok ne dođe do svog nivoa i dok ne dođe do svog imena i prezimena u svojoj subspecijalizaciji."

Jedna od klijentica s tretmanom završava nakon 15 minuta i za tri zone botoxa plaća 220 eura u gotovini.

"Ona zaradi za taj vikend 50 tisuća eura, 50 tisuća eura keša hrvatskog novca", tvrdi za Provjereno doc. dr. sc. Željko Rotim, predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu. 

"Klijentice su najčešće mlade djevojke, potpuno nesvjesne opasnosti u koju se dovode i s kakvim se posljedicama mogu suočiti", tvrdi stručnjak.

"Šansa za nekrozu je velika… vrlo često reakcija može biti sistemska reakcija vrlo slična gripi: temperature dugotrajne, slabost, mučnina. To su stvari koje ljudi trebaju znati", tvrdi.

Ekskluzivnu snimku iz stana te reakciju vlasnice biznisa kada joj je reporterka Provjerenog otkrila tko je, pogledajte u večerašnjoj emisiji na Novoj TV.