BJEGUNAC

Za Smrčekom raspisana tjeralica

08.05.2009 u 15:06

Bionic
Reading

Za Stevom Smrčekom, jednim od osuđenih otmičara maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca, raspisat će se međunarodna tjeralica jer se nije javio na izdržavanju dvoipolgodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog razbojstva u mjenjačnici u Vrbovcu 2003., potvrdio je danas načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Policija je od bjelovarskog Županijskog suda dobila zahtjev za raspisivanjem tjeralice koja je na snazi za područje Hrvatske, a Borovec je najavio da će biti raspisana i međunarodna tjeralica.

"Prema karakteru zahtjeva suda bit će raspisana i međunarodna tjeralica i ta je procedura u tijeku", rekao je Borovec novinarima nakon komemoracije Ivanu Grbavcu, policajcu ubijenom u u pljački banke u Sesvetama u kojoj su ranjena i četvorica policajaca.

Borovec je objasnio da u Interpolovu bazu podataka "u ovom trenutku ulazi informacija o traganju za Smrčekom" te da će tjeralica vrijediti u svim zemljama članicama Interpola. Dodao je da je prerano govoriti krije li se Smrček u inozemstvu, ali, kako je rekao, čim se raspisuje međunarodna tjeralica postoje određene indicije da bi mogao biti u inozemstvu.

Zbog otmice Zagorčevog sina 34-godišnji Smrček je u veljači 2004. osuđen na tri i pol godine zatvora, a kasnije mu je kazna smanjena za tri mjeseca.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Smrček je dva puta dobio odgodu služenja kazne zbog razbojstva u mjenjačnici. Policija je nedavno obavijestila sud da se sprema pobjeći kako bi izbjegao odlazak u zatvor, no sud mu je dao rok od 24 sata da se javi na izdržavanje kazne, što je on iskoristio za bijeg.