izvijestio hak

Za promet zatvorena dionica autoceste od čvora Ogulin do čvora Brinje; ovo su obilazni pravci

29.11.2022 u 10:01

Bionic
Reading

Dionica A1 od čvora Ogulin do čvora Brinje i dalje je zatvorena zbog sigurnosti prometa, izvijestili su u utorak iz Hrvatskih cesta (HAC) i dodali kako će se promet odvijati obilaznim pravcima

Objasnili su kako su radovi završnog testiranja novog sustava daljinskog vođenja prometa počeli sinoć u 22 sata, a planirano vrijeme radova bilo je do 5 sati ujutro kada je i promet trebao biti pušten. No, nakon provedenog testiranja u fazi povratka na stari sustav nastao je tehnički problem kojeg izvođač radova otklanja, dodali su iz HAC-a.

Iz tog razloga, kažu, promet nije moguće trenutno pustiti tom dionicom dok sustav ne bude u potpunosti funkcionalan.

Do otklanjanja pogreške, promet će se odvijati obilaznim pravcima: smjer Zagreb - Dubrovnik: - čvor Ogulin (A1) - D42 - D23 - čvor Brinje (A1) te smjer Dubrovnik - Zagreb: - čvor Brinje (A1) - D23 - D42 - čvor Ogulin (A1).

Iz Hrvatskih autocesta podsjetili su da su u više navrata obavještavali javnost o uvođenju novog sustava za nadzor i upravljanje prometom duž cijele mreže autocesta pod njihovim upravljanjem, zbog čega su pojedine dionice zatvarane za sav promet kako bi se testiranje novog sustava obavljalo bez ugrožavanja sigurnosti prometa.

Promet će se do otklanjana pogreške voditi obilaznim pravcima o čemu će korisnici biti obaviješteni putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, te je stoga važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), poručili su iz HAC-a.

Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422.