LOŠE ZDRAVLJE

Europsko tužiteljstvo poštedjelo Đuru Horvata, pušten je na slobodu

05.04.2023 u 11:02

Bionic
Reading

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) neće tražiti istražni zatvor za Đuru Horvata, ali hoće za četvero ostalih jučer uhićenih zbog sumnje u malverzacije novcem iz fondova EU-a pri izgradnji riječke sortirnice otpada. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, Horvat je već na slobodi

Za Horvata se zatvor neće tražiti zbog njegovih godina i lošeg zdravstvenog stanja, javlja Telegram, a Dnevnik Nove TV javlja da je on pušten na slobodu.

Zato bi iza rešetaka mogli ići bivša pročelnica riječkog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, njezin suradnik Eddy Ropac, direktorica riječke Čistoće Jasna Kukuljan i Darko Žagar iz čakovečke tvrtke Žagar. Ročište na kojem će se donijeti odluka o istražnom zatvoru zakazano je za danas u 13 sati.

  • +2
Privođenje Đure Horvata Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Podsjetimo, petorka je osumnjičena da je počinila kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja u Mihačevoj Dragi.

Istražitelji sumnjaju da je Horvatova tvrtka Tehnix dobila posao gradnje sortirnice na namještanom natječaju koji je EU sufinancirao s 31 milijun kuna. Sumnja se da je projekt ukupno vrijedan oko 37 milijuna kuna preplaćen za čak pola milijuna eura.

Cijelo priopćenje europskog tužiteljstva pročitajte ovdje.