HOROR U ITALIJI

Youtuber ubio dječaka, ozlijedio mu majku i sestru, pa se nagodio na sudu: Neće u zatvor!

31.01.2024 u 16:49

Bionic
Reading

20-godišnji talijanski youtuber Matteo Di Pietro osuđen je u srijedu na zatvorsku kaznu od četiri godine i četiri mjeseca nakon što je sudac u Rimu prihvatio nagodbu s tužiteljima zbog nesreće u Rimu u lipnju prošle godine u kojoj je ubijen dječak, a ozlijeđena njegova majka i sestra. Njegova odvjetnica, međutim, tvrdi da će zatvor odraditi sudjelovanjem u kampanjama za sigurnu vožnju

Di Pietro je član kolektiva youtubera Borderline, a nesreću je izazvao u unajmljenom terencu marke Lamborghini kojim je naletio na automobil Smart u prigradskom naselju Rima Casal Palocco, javlja agencija Ansa.

Youtuber je proglašen krivim za kaznena djela teškog ubojstva na cesti i nanošenja tjelesnih ozljeda.

Di Pietrova odvjetnica Antonella Benveduti rekla je da zapravo neće ići u zatvor jer će svoju kaznu moći odslužiti alternativnim mjerama.

Rekla je da se njezin klijent ispričao, izrazio kajanje i obećao da će sudjelovati u kampanjama podizanja svijesti o sigurnosti na cestama.

U trenutku nesreće kolektiv youtubera sudjelovao je u video izazovu na društvenim mrežama koji je uključivao vožnju Lamborghini SUV-a tijekom nekoliko dana.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Euronews

Sudac istrage je na početku suđenja ustvrdio kako je Di Pietro "iznajmio terensko vozilo Lamborghini s jedinom i očitom svrhom da impresionira i privuče pažnju mladih posjetitelja interneta kako bi povećao prihod od oglašavanja, na štetu sigurnosti i odgovornosti, i posljedično nastavio brzinom iznad naznačenih granica".

Terenac je navodno išao brzinom većom od 124 km/h neposredno prije sudara.

Domenico Musicco, predsjednik udruge žrtava prometnih nesreća Avisl, rekao je da je izrečena kazna "smiješna" i da pravda nije zadovoljena za preminulog dječaka i njegovu obitelj.

Zamjenik premijera i ministar prometa Matteo Salvini također je kritizirao presudu, rekavši da pokazuje da je "reforma pravosuđa potrebnija nego ikad".