MrBeast

[FOTO] Promjene na vrhu: Novi najpraćeniji YouTuber na svijetu ima 111 milijuna pretplatnika

15.11.2022 u 14:38

Bionic
Reading

Jimmy Donaldson iz Sjeverne Karoline najpoznatiji je po ekstravagantnim i maštovitim izazovima koje objavljuje na svojem kanalu MrBeast

Jimmy Donaldson, poznatiji po YouTube kanalu MrBeast, američki je YouTuber koji je po broju pretplatnika nedavno uspio nadmašiti PewDiePieja. Ako niste fan popularnih kanala, recimo da se radi o liku iz Sjeverne Karoline koji je karijeru započeo snimajući videe u kojima ljudima na ulici za nešto nudi novac.

Trik uspjeha njegovog kanala dijelom se nalazi u strahovitom oglašivačkom potencijalu što je pored gledatelja privuklo i hrpu sponzora. Donaldson je iskoristio situaciju te je, pored stečenog bogatstva, dobio još veću količinu novca kojeg je mogao nastaviti dijeliti. Dok je dio novca išao u nove YouTube videe, dio je završio i u humanitarnim inicijativama, uključujući uspješnoj kampanji krajem 2019. kad je pokrenuo i uspješno završio kampanju #TeamTrees uz pomoć koje je do danas posađeno preko 24 milijuna stabala.

Izvor: Društvene mreže / Autor: MrBeast

Tim rečeno, njegov kanal je u ovom trenu star oko jednog desetljeća, a umjesto desetaka dolara ljudima dijeli milijune, privatne otoke i slično. Nnjegov sadržaj jedinstven je zbog visoke produkcije, domaćinove velikodušnosti i naravno, bizarnih i ekstravagantnih izazova.

Kao i velik broj YouTubera, Donaldson je diverzificirao svoju popularnost te donirao ili uložio novac u razne projekte, uključujući relativno uspješan fast food restoran.

Izvor: Društvene mreže / Autor: TheReportOfTheWeek

Njegovo mjesto na listi YouTubera s najvećom zaradom osigurano je masivnim prihodima, zaključno s prošlom godinom tijekom koje je u džep strpao (i potom dio donirao dalje) čak 54 milijuna dolara.

24-godišnjakova neto vrijednost trenutno iznosi 25 milijuna dolara, odnosno 182 milijuna kuna.

MrBeast Izvor: Profimedia / Autor: Vivien Killilea / Getty images / Profimedia

Povrh velikog uspjeha brenda i kanala, MrBeast je pretekao kanal Felixa Kjellberga, poznatijeg pod imenom PewDiePie s impresivnih 111 milijuna pretplatnika. Razlika između Kjellberga i Donaldsona je što Donaldson ima puno veću gledanost po videu, no čak ni to ga nije učinilo najgledanijim kanalom na YouTubeu.

Prvo mjesto na listi YouTube kanala drži indijski T-Series iza kojeg stoje Cocomelon i Sony Entertainment Television India, što znači da je MrBeast 'tek' četvrti na sveukupnoj listi te prvi na listi privatnih YouTube kanala.