11. put U Rovinju

Weekend uvijek drukčiji: Ugostit će 'klince', ali i Zlatka Dalića

05.09.2018 u 14:39

Bionic
Reading

Weekend media festival svoje 11. izdanje obilježit će još bogatijim programom, pa će posjetitelji od 20. do 23. rujna u staroj Tvornici duhana u Rovinju moći prisustvovati radionicama, predavanjima i panelima s novim formatima i zanimljivim gostima te se zabaviti uz domaće, ali i svjetski poznate glazbene zvijezde

Ovogodišnji partneri tog festivala su Francuska i Njemačka, zemlje koje su postale važni stupovi europske integracije.

'Drago mi je što možemo prisustvovati ovako velikom i važnom festivalu komunikacije te pokazati nove trendove u Francuskoj i Njemačkoj vezane uz medije i tehnologiju', rekla je Corinne Brunon-Meunier, veleposlanica Francuske, na konferenciji za medije u srijedu u kavani Johann Franck, kojoj su još prisustvovali direktor festivala Tomo Ricov, direktor programa festivala Nikola Vrdoljak, Kristina Miljavac iz Adris grupe te zamjenik njemačkog veleposlanika Harald Seibel.

'Živimo u vrijeme u kojem je komunikacija najvažnija, a mladi upotrebom suvremene komunikacijske tehnologije daju vrijedan doprinos uzajamnom razumijevanju i slobodnoj, progresivnoj Europi', naglasio je Harald Seibel, zamjenik njemačkog veleposlanika.

Neki od zajedničkih trendova koje će gosti iz Njemačke i Francuske predstaviti su Arte, europski kanal za kulturu, europska internetska tražilica Qwant, kojoj je cilj postati alternativa kompanijama poznatima pod nazivom GAFA, i Gobelins, vodeća škola animacije na svijetu.

Weekend media festival u svoj program uvrstio je i sport jer je nezaboravni uspjeh nogometne reprezentacije na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu ostvario i značajan utjecaj na hrvatski turizam. Tako će jedan od gostiju biti nogometni izbornik Zlatko Dalić te će otkriti nepoznate detalje iz Rusije i što je to drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu donijelo Hrvatskoj.

Još jedna novost je i panel Na mladima svijet ostaje (kada o tome stariji donesu odluku), na kojem će pripadnici mlađih generacija imati priliku srušiti predrasude o mladima i pružiti svoja viđenja društva, medija, poduzetništva i aktualnih pitanja.

  • +22
Na konferenciji za medije najavljen 11. Weekend media festival Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Ove godine odlučili smo uvesti novi format u sklopu predavanja, na kojima će nam se predstaviti 'klinci' mlađi od 18 godina. Vjerujem da će nam svima njihovi stavovi na neki način otvoriti oči i pokazati nove smjerove o kojima bismo trebali početi razmišljati', rekao je Nikola Vrdoljak, direktor programa festivala.

Što se tiče glazbenog programa, prvi put goste će zabavljati međunarodne zvijezde, belgijski duo 2manydjs, a od domaćih imena Zdenka Kovačiček i Marko Tolja u pratnji jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera te Bolesna braća.

'Jedna od novosti ovogodišnjeg Weekenda dolazak je svjetski poznatih glazbenih imena u Rovinj. Naši sudionici ponovno mogu računati na partyje o kojima će se govoriti cijele godine', istaknuo je Tomo Ricov, direktor Weekend media festivala.