IMPERATIV PRVOGA DANA

Vuliću 'omča oko vrata': Split mora igrati Europu i finale kupa

13.10.2012 u 17:42

Bionic
Reading

Zoran Vulić tijekom službenog predstavljanja u ulozi novog trenera Splita najavio je kako želi nastaviti niz kvalitetnih trenera Hajduka na klupi Splita

Iskusni strateg poznatog brka predstavljanje je počeo riječima.

'Ovdje su radili veliki Hajukovi treneri poput Luke Kaliterne i Ivana Katalinića, nadam se da ću i ja nastaviti njihov put,' kazao je Vulić kojeg čeka vrlo težak raspored na startu.

Već sljedeći vikend gostuje na Kantridi, potom ga čekaju dva ogleda s Hajdukom, a vrlo brzo i Slaven Belupo i Dinamo.

'Znam da je raspored težak, pogotovo utakmice s Hajdukom. Ne bježim od toga da sam hajdukovac, ali sam i profesionalac koji u svaku utakmicu ulazi sa željom da pobjedi. Hoću da se Split nametne svakom protivniku, pa makar se zvao i Dinamo,' nastavio je Vulić koji je u stručni stožer izabrao Gorana Sablića i Gorana Šušnjaru, a zadržao je trenera vratara Tihu Bulata.

Vuliću neće biti lako, potvrđuju to i riječi predjsednika Slavena Žužula.

'Cilj Splita je igranje u Europi i finale kupa Hrvatske. nekome se to može činiti puno, ali tako smo zacrtali ciljeve,' naglasio je Žužul i dodao kako se s Vulićem prvi put čuo u 11.30, a tri sata kasnije dogovorili su 2.5-godišnju suradnju. Veza je bio Ivica Križanac. Žužul je iskoristio priliku da zahvali dosadašnjem treneru Tonćiju Bašiću.

'On je dao puno za naš klub, no mi smo očekivali pokoji bod više i odlučili smo se za promjenu. Bašića cijenimo, on će i dalje ostati raditi u klubu.'

Na pitanje je li ili nije pregovarao s Robertom prosinečkim Žužul se znakovito nije želio očitovati.