POZIV DOBILA I JADRANKA KOSOR

Vukšić sprema žestok govor za konzultacije s predsjednicom

17.04.2015 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dana odmora predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sljedeći će tjedan nastaviti konzultacije na Pantovčaku. Iako je isprva bilo planirano da na razgovore dođu samo predsjednici parlamentarnih stranaka, sljedeći tjedan na Pantovčaku će se pojaviti i predstavnici saborskih klubova zastupnika, i to onih u kojima sjede nezavisni zastupnici

S obzirom da je u ovom mandatu popriličan broj zastupnika promijenio stranačke boje, odnosno ili samostalno napustio neke od parlamentarnih stranaka ili bio izbačen, na razgovore u Ured predsjednice će i oni.

Da je u Klub nezavisne zastupnice Jadranke Kosor i zastupnika HGS-a stigao poziv s Pantovčaka, potvrdila je za tportal sama Jadranka Kosor, no kazala je da se o odlasku na razgovore još vode dogovori unutar kluba. I sama Kosor je prije nekoliko dana upozorila kako bi bilo demokratičnije da su uz predstavnike parlamentarnih stranaka pozvani i predstavnici klubova zastupnika.

U utorak će na Pantovčak i gotovo svi predstavnici novoosnovanog Kluba nezavisnih ljevičara, u kojem se nalaze bivši SDP-ovac Slavko Linić, predsjednik Bošnjačke demokratske stranke Hrvatskete bivši laburisti Branko Vukšić, Nikola Vuljanić i Mladen Novak.

Kod predsjednice će, kaže za tportal predsjednik kluba Branko Vukšić, njih četvero. Iako su svi dio istog kluba, ideološki se ne slažu u svemu, stoga nam je Vukšić rekao što će on osobno poručiti predsjednici Grabar Kitarović

'Razgovarat ćemo i ja ću joj odgovoriti da se postavila krivo u odnosu na ostale institucije i da je jedan od remetilačkih faktora u društvu. Reći ću joj da se ponaša kao da je pretpostavljena Milanoviću. Ako želi istinsku suradnju, onda se to ne radi na taj način da pokušavaš biti glasnogovornik bivše stranke. Ona zapravo radi posao za Karamarka. Ne vidim svrhu tih poziva na razgovore osim da se zna da neće doći Milanović i da se onda po njemu nabaca drvlje i kamenje', kaže Vukšić za tportal.

Iako je, kaže, on zadnji koji bi branio premijera Milanovića i njegovu lošu Vladu, smatra kako je ovaj put Milanović u pravu. 'On odgovara Saboru i stranci. Predsjednica očito, po svojim reakcijama, smatra - mene je izabrao narod pa mogu kontrolirati Vladu i zastupnike. E pa treba joj reći – ne možete!', poručuje Vukšić

Kaže kako je on za suradnju, ali nije za to da zastupnici i predstavnici stranaka moraju slušati prodike.

'Cilj svega ovoga je da se našteti Milanoviću. Ne može ga ona navlačiti kao malog od kužine', poručuje Vukšić.

Sljedeći tjedan na Pantovčak će i predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika, don Ivan Grubišić, potvrdio nam je član tog kluba, nezavisni zastupnik Damir Kajin. On sam nije siguran hoće li ići, ali za tportal je jasno rekao što bi poručio predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

'Problem je to što nitko predsjednici nije rekao istinu, stvarni problem Hrvatske. Svi ti razgovori gore mi sliče na politički larpurlartizam, slikavanje i više mi to sliči na onu da besposleni pop jariće krsti. Temeljni problem koji treba reći je da je zemlja pokradena i da očekujemo da kao predsjednica, iako je bila u vladi Ive Sanadera, ne štiti kriminal i da ustane protiv toga iako to nisu učinili ni Josipović ni aktualna ni prethodna Vlada', kaže Kajin za tportal.

Sljedeći tjedan na Pantovčak će i ORaH-ova Mirela Holy. Poziv joj je stigao danas, a ona je za tportal još ranije potvrdila da će se odazvati.

Poziv, barem u trenutku kada smo s njim razgovarali, nije još stigao predsjedniku Novog vala - stranke razvoja Ljubi Jurčiću, no kazao je kako ima najavu da će on stići.

Na Pantovčak će, kaže, rado otići. 'Predsjednici ću prezentirati svoj gospodarski program za zaustavljanje krize. Imamo pet ciljeva i 10 reformi, od toga pet reformi treba provesti u prve dvije godine. Doći ću s konkretnim potezima i procijenjenim efektima', kazao je Jurčić za tportal.

Iako je član Kluba nezavisnih ljevičara, Nedžad Hodžić iz BDSH na Pantovčak će doći kao predsjednik Kluba nacionalnih manjina, potvrdio je za tportal.