DVIJE LISTE, ZAJEDNIČKI DIO PROGRAMA

Vukšić s Linićem priprema izlazak na izbore

01.03.2015 u 12:10

Bionic
Reading

Slavko Linić, Branko Vukšić i don Ivan Grubišić ipak nisu osnovali Udrugu intelektualaca s kojom namjeravaju u izbornu bitku na sljedećim parlamentarnim izborima. Vijest koju je objavio jedan tjednik opovrgnuo je za tportal sam Vukšić, koji ne krije da s bivšim SDP-ovim ministrom financija ima planove za sljedeće izbore

O navodnoj Udruzi intelektualaca Branko Vukšić prvi put je čuo u trenutku kada smo ga nazvali. Iako možda u saborskim klupama sjedi blizu don Ivana Grubišića, s njim se, kaže za tportal, samo pozdravlja i nije vodio ozbiljnije razgovore.

Druga je stvar kada je u pitanju Slavko Linić. Odlaskom, odnosno izbacivanjem iz matičnih stranaka Vukšić i Linić su se našli u nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazi gotovo svaki nezavisni saborski zastupnik koji ostane bez podrške stranke. Stoga su se odlučili na osnivanje zajedničkog kluba kako bi kao i ostali stranački klubovi imali prednost i veću minutažu u govorima u sabornici, a time i veću prepoznatljivost u javnosti.

No čini se da su suradnju sklopljenu u Saboru Vukšić i Linić odlučili nadograditi. Naime, Branko Vukšić za tportal priznaje da s Linićem razgovara o nastupu na parlamentarnim izborima.

'Nas dvojica ići ćemo s nezavisnim listama. Napravit ćemo program tako da građani vide kad uđu nezavisni zastupnici u Sabor. Imat ćemo pet do šest zajedničkih točaka u programu oko kojih se možemo dogovoriti', kazao nam je Vukšić dodavši da program neće biti isti jer se on i Linić svjetonazorski razlikuju.

Podsjetimo, Branko Vukšić s bivšom strankom Hrvatskim laburistima razišao se u rujnu prošle godine, kada ga je stranačko vodstvo, nakon što ga je javno prozvao zbog nesposobnosti, izbacilo iz stranke. Slavko Linić sa svojom se matičnom strankom SDP-om pozdravio nekoliko mjeseci ranije, točnije u lipnju prošle godine. Povod za njegovo izbacivanje iz stranke bio je žestok obračun s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem.