KAKO PROTIV ĆIRILICE?

Vukovar proglasiti mjestom pijeteta prema žrtvama

20.03.2013 u 09:10

Bionic
Reading

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara organizira danas, uoči sjednice vukovarskoga Gradskog vijeća, mirni prosvjed kao zahtjev da se promjenama Statuta grada Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama. Takav bi zahtjev Gradskom vijeću trebao uputiti jedan od klubova vijećnika, pa članovi Stožera svojim prosvjedom žele motivirati vijećnike da donesu takvu odluku

'U okviru rasprave o promjenama Statuta, a ispred jednog od klubova vijećnika, bit će podnesen amandman na izmjene članka 61. Statuta Grada Vukovara, kojim bi se zbog pijeteta prema žrtvama iz Domovinskog rata Vukovar u cijelosti proglasio mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama te da se kao takav u cijelosti izuzme od odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina', poručili su u najavi prosvjeda iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Takvim amandmanom iz postojećeg članka 61. u cijelosti bi se uklonila stavka koja omogućava uporabu srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara. Svojim prosvjedom, kako prenosi Večernji list, Stožer 'želi motivirati sve gradske vijećnike u Vijeću Grada Vukovara da glasuju za usvajanje navedenog amandmana na izmjene članka 61. Statuta Grada'.

Prosvjed će biti održan pola sata prije sjednice Gradskog vijeća Vukovara na platou ispred Gradske vijećnice. 'Vijećnicima koji žele glasovati protiv predloženog amandmana poručujemo da promisle o mišljenju većine naših građana i da shvate kako su i oni, kao gradski vijećnici, stanovnici ovoga grada i da će nakon isteka svoga mandata u Vijeću Grada Vukovara ostati živjeti u ovom gradu i suočavati se s posljedicama svoje krive odluke', poručuju iz Stožera.