PACKE ZBOG IZJAVA

Vučić oprao Dačića: Ne možeš tako, dolazi Biden!

16.08.2016 u 11:22

Bionic
Reading

Bura zbog veličanja politike Slobodana Miloševića u Srbiji se ne stišava, a packe su zbog svojih izjava dobili i neki od ministara u srbijanskoj vladi

Naime, kako donosi Blic, srbijanski premijer Aleksandar Vučić žestoko je kritizirao dvojicu ministara u svojoj vladi, Ivicu Dačića i Aleksandra Vulina koji su proteklih dana veličali Miloševićevu politiku i opravdavali stvari koje je radio dok je bio na čelu Srbije. Vulin je izjavio da Srbija nije izazvala ratove na području bivše Jugoslavije tijekom 1990-ih te da je 'Haški sud potvrdio ispravnost naše politike, odnosno politike bivšeg predsjednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića'.

Dačić je, pak, izjavio kako 'Zapad šuti o činjenici da je Haški sud oslobodio Slobodana Miloševića sumnji za etničko čišćenje i ratne zločine u BiH, ali da Srbija ne smije i neće o tome šutjeti'. Dačić je, inače, predsjednik Miloševićeve Socijalističke partije Srbije, u kojoj mu je bio dugogodišnji suradnik.

I Dačić i Vulin izjave temelje na zaključku da presuda Radovanu Karadžiću oslobađa Miloševića krivnje za rat u BiH.

Vučić, kako prenosi Blic izjavu neimenovanog izvora iz tamošnje vlade, smatra da takvi istupi mogu ugroziti dugo građeni imidž Srbije te da 'nije trenutak da se govori o Miloševiću dva dana uoči posjeta američkog potpredsjednika Josepha Bidena jer bi se to moglo tumačiti i kao provokacija'.