ŠOK I NEVJERICA

[VIDEO] Vučić se povlači s čela stranke: Ponekad sam ljudsko biće; možda sam poželio biti običan čovjek

31.12.2021 u 11:32

Bionic
Reading

'Vrijeme je za nove ljude, ja sam već 10 godina na čelu stranke. Povlačim se jer ne želim ugroziti bilo što prije toga i pobjedu stranke na izborima', rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić, ujedno i predsjednik vladajuće Srpske napredne stranke

Deset godina sam na čelu stranke, i tu ću biti do svibnja. Mislim da je to dovoljno, u glavi već imam četvero kandidata za nasljednika, kaže Vučić.

Istraživanja pokazuju da bi Vučić, ako bi išao sam na izbore, bez stranke imao bi 71,6 posto podrške, a sa strankom nešto više od 50 posto. Na opasku da nije logično da politiku napušta čovjek s rejtingom podrške od oko 70 posto, odgovara da je njemu to logično, prenosi Blic.

'Začudili biste se kada bi vam rekao da imam i ja nešto topline i emocija, ponekad sam ljudsko biće, kažem sebi ovo mogu a ovo ne mogu. Nisam ni dan bio na moru ove godine, možda sam se uželio toga, možda sam se uželio da budem normalan, običan čovjek, da ne nosim sve terete ovog svijeta', kaže Vučić za K1 TV, dodajući da bi želio vidjeti što mu radi kćer, odvesti malog sina na judo, košarku. 'Veliki me ne zarezuje dva posto', rekao je Vučić.

Kako je naveo, 'cijelog sebe sam dao, borio se za zemlju, za stranku', a 'za zemlju, dat ću još sebe'.

  • +7
Aleksandar Vučić Izvor: Pixsell / Autor: Milos Tesic

Naveo je da ukoliko bude predsjednik i u idućih pet godina, to bi bio svakako posljednji njegov mandat na toj funkciji i ne bi se vraćao na mjesto premijera.

'Svakako bi bio posljednji mandat ako do toga dođe, a i ne mogu po Ustavu da se kandidiram nakon toga. Ako mislite da je moguće da se vratim na mjesto premijera, osim što je teorijski moguće, vidi se da me ne poznajete', kazao je Vučić.

Izvor: Društvene mreže / Autor: K1 Televizija