NOVOZAGREBAČKI 'BIG BROTHER'

Vrtići i škole dobivaju nadzorne kamere

03.04.2013 u 12:12

Bionic
Reading

Dječji vrtići i osnovne škole u četvrti Novi Zagreb-zapad uskoro će dobiti nadzor i novu rasvjetu. Kamere na vrtićkim i školskim igralištima i objektima te 'pametna rasvjeta' projekt su vijeća ove gradske četvrti, a postavit će se na 11 vrtića i osam osnovnih škola.

Ovime će, kako kažu iz četvrti, biti zaokružen projekt cjelokupne rasvjete i osiguranja svih škola i vrtića u Novom Zagrebu-zapad. 'Mi na tome radimo dulje vrijeme, a ovo je zadnja faza kojom projekt želimo konačno zaokružiti. Sada će sve škole, vrtići i školska igrališta biti osigurani nadzornim kamerama od bilo kakvih vandala koji su često znali devastirati naša igrališta, ostavljati kojekakve opasne stvari na njima i slično. Ovako će djeca biti sigurnija', kazao je za Večernji list predsjednik gradske četvrti Jadranko Baturić.

U planu su tako rasvjeta i nadzor dječjih vrtića Remetinec, Lanište, Savski gaj, Botinec, Mala Mlaka, Odra, Hrvatski Leskovac, Lučko, Blato, Siget i Trnsko te osnovnih škola Savski gaj, Odra, Sveta Klara, Botinec, Lučko, Ježdovec i Siget.

'Novac je osiguran iz plana malih komunalnih akcija, a ova završna faza stajat će 3,6 milijuna kuna. Rasvjeta koja će se postaviti štedjet će u odnosu na običnu i 50 posto energije, što nam je jako bitno jer ćemo tako smanjiti troškove ', kazao je Baturić