NAROD ODLUČUJE

Vrdoljak, Radin i Pupovac raspalili po predsjednici zbog podupiranja referenduma

05.06.2018 u 15:27

Bionic
Reading

U Vladi je u utorak održan sastanak koalicijskih partnera. Milorad Pupovac (SDSS), Furio Radin i Ivan Vrdoljak (HNS) komentirali su referendumsku inicijativu Narod odlučuje

Iz Inicijative su optužili državne vlasti i institucije za manipulacije kako do referenduma ne bi došlo, ali Pupovac je to demantirao.

'Za razliku od predstavnika Inicijative nitko od političkih stranaka ni predstavnika Vlade ne vodi nikakvu kampanju', kazao je Pupovac.

Dodao je da je neophodno poštivati institucije i da je najprije na redu da se potpisi predaju Saboru pa da se parlament, a onda i druge institucije očituju o referendumskoj inicijativi.

Smatra da se predsjednica se uključila u priču prije nego su stvari sazrijele i dublje je ušla u područje, nego što je rekla da će ući.

Vrdoljak je pak kazao da ga ne čude inicijative Željke Markić i Živog zida.

'Od njih nisam očekivao proeuropsku, otvorenu, naprednu inicijativu, ali sam očekivao od predsjednice da je predsjednica svih građana, i manjina, i da ne nasjeda na ove podvale populizma', kazao je Vrdoljak komentirajući činjenicu da se Kolinda Grabar Kitarović sastala sa Željkom Markić.

Upitan je li na sastanku bilo govora o nagodbi u Agrokoru, Vrdoljak je rekao da se o tome nije puno razgovaralo.

'Veseli me da će nagodba ipak biti u zadanim okvirima, a to znači da smo unatoč svim problemima unutar procesa došli do rezultata na zadovoljstvo zaposlenih u koncernu Agrokor', rekao je Vrdoljak.

  • +7
Inicijativa Narod odlučuje objavila da su sakupili potpise za referendum Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Furio Radin kazao je kako ga iznenađuje da se predsjednica Grabar Kitarović sastala s Markić.

'U Rimu mi je rekla da manjine ne smiju izgubiti nijedno pravo, a onda je dala podršku referendumu koji traži suprotno ', kazao je Radin.