pridonijeli stabilnosti vlade

Vrdoljak: Kreditni rejting raste i zbog toga što je HNS ušao u Vladu

21.01.2018 u 13:39

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u nedjelju kako niti jedna druga tema osim reforme obrazovanja nije toliko važna da bi njegova stranka razmišljana o napuštanju Vlade Andreja Plenkovića

Gostujući u emisiji Točka na tjedan N1 televizije govoreći o Instanbulskoj konvenciji Vrdoljak je istaknuo kako njezina ratifikacija u Saboru nije presudna za ostanak HNS u Vladi.

'Naravno da nije, zašto bi bilo? Ali želimo da se stavi na dnevni red Sabora, da se to riješi, da bude ad acta tema. Ovaj saziv Sabora je presjek građana Hrvatske koji su ga birali, ajmo ga staviti na dnevni red i reći ovaj saziv Sabora ga može izglasati - izglasano - tema je ad acta ili ovaj Sabor ga ne može izglasati pa neka onda svi kojima je to prioritet glasaju za one koji to žele kako bi se promijenika struktura u Saboru pa ćemo nakon sljedećih izbora ratificirati', rekao je Vrdoljak.

Na konstataciju voditeljice emisije da HNS ima pet ruku koje zapravo drže vladu, i da bi, da im je stalo do ratifikacije, rekli Plenkovići ili je stavi na dnevni red ili odlazimo, Vrdoljak se zapitao: 'I što onda? Koje bi bile posljedice toga? Imam desetak primjera, što bi sve propalo! Mi imamo tu odgovornost. Hrvatska bi izgubila milijarde, pao bi joj BDP, ništa od dokapitalizacije Uljanika i Petrokemije ne bi bilo, tko zna što bi bilo s Agrokorom...'.

Naglasio je kako će HNS napustio vladu jedino zbog reforme obrazovanja i ministrice Blaženke Divjak.

Šef HNS-a uvjeren je kako je zahvaljući i ulasku HNS u Vladu došlo do gospodarskog oporavka.

'Bitni su rezultati. Krenulo nas je nekako. Apsolutno je razlog za to HNS i naš ulazak u vladu. Kreditni rejting raste jer je HNS ušao u vladu. Stvarno mislite da postoji netko tko misli da bi kreditni rejting rastao u zemlji koja nema vladu i stalno ide na nove izbore', rekao je Vrdoljak.

  • +69
Sva lica Ivana Vrdoljaka Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL