HRVATSKI AUTOKLUB

Vozači, oprez: Srna i prometna nesreća usporavaju promet; očekuju se zastoji

11.07.2023 u 07:37

Bionic
Reading

Uočena je srna na autocesti A6 između čvora Ravna Gora i čvora Vrbosko u smjeru Zagreba, pa se vozi uz ograničenje brzine 80 km/h, a vozače se moli za dodatan oprez, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK)

Dogodila se i prometna nesreća na autocesti A7, na čvoru Sveti Kuzam u smjeru GP Rupa, te iz HAK-a mole korisnike za strpljenje.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

  • +17
Lučko: Pogled iz zraka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Tijekom dana očekuje se pojačan promet i mogući zastoji i vožnja u koloni na autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti.

Osobito na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A3 Bregana-Lipovac i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju te u trajektnim lukama i pristaništima.

Povremeno će se voziti usporeno na dionicama gdje traju radovi te na autocestama na naplatama, na prilazima tunelima i u blizini odmorišta i čvorova.

Na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom očekuje se pojačan promet teretnih i osobnih vozila te su tijekom dana moguća duža čekanja.

U pomorskom prometu ne očekuju se poteškoće.