ODRŽIVO PUTOVANJE

Aviokompanija putnicima nudi putovanje bez prtljage, odjeću mogu unajmiti

10.07.2023 u 14:24

Bionic
Reading

Održivi turizam i putovanja postali su trend, što je potvrdilo i nedavno istraživanje o putovanjima provedeno među 33.000 putnika u 35 zemalja. Ispostavilo se, naime, da 76 posto putnika želi putovati održivije. Zrakoplovna kompanija Japan Airlines (JAL) brzo je odgovorila na taj trend – pokrenuli su novu uslugu najma odjeće za putnike, kako bi smanjili emisije ugljičnog dioksida

Putnicima žele pružiti iskustvo putovanja s minimalnom količinom prtljage, i to ponudom najma odjeće na odredištu, stvarajući tako ekološku vrijednost.

Probna usluga 'Any Wear, Anywhere' omogućit će svim međunarodnim putnicima na letovima kojima upravlja JAL najam odjeće tijekom boravka u Japanu, što znači manje prtljage u avionima, manje agonije prilikom pakiranja dok jedva zatvaramo kofere, te ono najvažnije – manje opterećenja za avion i manje potrošenog goriva.

Trgovačka tvrtka Sumitomo Corporation vodit će uslugu te biti odgovorna za rezervaciju, nabavu, dostavu i pranje odjeće. 'JAL će od nas nabavljati višak odjeće i rabljenu odjeću, promičući tako koncept kružnog gospodarstva. Ne samo da vam najam odjeće za odmor omogućuje isprobavanje novih stilova bez obveze, već vam također pomaže da se svjesnije pakirate i štedite dragocjeno vrijeme na pranju rublja kada se vratite kući', navode iz tvrtke.

Probno razdoblje trajat će od 5. srpnja 2023. do 31. kolovoza 2024. JAL će u tom razdoblju pratiti promjene u težini predane prtljage putnika te provjeriti učinak smanjenja emisije ugljičnog dioksida smanjenom težinom zrakoplova.

Putnici s potvrđenim letovima koji žele koristiti uslugu odjeće mogu posjetiti stranicu za rezervaciju Japan Airlines 'Any Wear, Anywhere', kako bi odabrali komplet odjeće koji najbolje odgovara sezoni i svrsi njihova posjeta. Ondje se nalaze i najvažnije informacije o tome gdje će putnici preuzeti unajmljenu odjeću. Rezervacije se moraju izvršiti najmanje mjesec dana unaprijed.

Evo kako to funkcionira:

  • Putnici sastavljaju svoju garderobu za putovanje u Japan online odabirom do osam kompleta poslovne ili ležerne odjeće, svaki za 28-49 dolara
  • Odjevne kombinacije dostavljaju se u smještaj, a putnici ih mogu zadržati do dva tjedna.

Japan Airlines jedan je od nekoliko zračnih prijevoznika koji poduzimaju korake ne bi li tako dali ekološki prihvatljiv sjaj zrakoplovstvu, koje uzrokuje 3,5 posto klimatskih promjena izazvanih ljudima, prema jednoj od studija.

'JAL Grupa svojom vizijom za 2030. godinu radi na stvaranju 'sigurnog društva' i 'održive budućnosti' s ESG-om kao jezgrom svoje strategije upravljanja. ESG strategija JAL Grupe je 'rješavanje društvenih pitanja i stvaranje održivih protoka ljudi, te kanala prodaje i distribucije', istaknuli su iz zrakoplovne kompanije.