KOSOR DOBIO PODRŠKU

Vojković ipak leti iz HSLS-a i CO-a!

30.01.2010 u 18:20

Bionic
Reading

Kako se neslužbeno doznaje, potpredsjednik HSLS-a i predsjednik Uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković u srijedu će biti suspendiran s mjesta u Predsjedništvu stranke, a u četvrtak i iz Croatia osiguranja

Iako se o tome govori i uporno demantira već desetak dana, najnovije informacije Večernjeg lista i HTV-a nakon sastanka predsjednika županijskih organizacija stranke potvrđuju da će Vojković ipak biti smijenjen, i to u srijedu na sastanku Središnjeg odbora HSLS-a.

Kako se neslužbeno doznaje, Kosor je jučer dobio jednoglasnu potporu županijskih šefova HSLS-a za politiku kojom upravlja strankom.

'Na sastanku su bili županijski stranački čelnici koji nemaju nikakve ovlasti smjenjivati i suspendirati bilo kojeg člana Predsjedništva. Na sastanku je tek Darinko Kosor dobio madat da nastavi onako kako je počeo', kazao je jedan od sudionika sastanka.

O Vojkoviću se progovorilo kroz izvještaj šefa stranke Darinka Kosora o navodima da je Vojković prijetio premijerki Jadranki Kosor ako ga pokuša smijeniti.

Smjenjuje ga i Jadranka Kosor?

HTV-ov izvor kaže da će Vojković, budući da se po Statutu ne može odmah isključiti iz HSLS-a, prvo biti suspendiran, a potom vjerojatno biti izbačen iz stranke.

Sudbina Hrvoja Vojkovića u Croatia osiguranju prepuštena je Vladi, koja bi ga, pišu, mogla smijeniti već na sjednici u četvrtak.

Pravilo je da se najmanje tjedan dana prije smjene predsjednika uprave sazove Nadzorni odbor tvrtke, što, doznaje tportal.hr, u Croatia osiguranju nije učinjeno.
Podsjetimo, informaciju da Darinko Kosor namjerava smijeniti Hrvoja Vojkovića, inače svoga kuma i nekada velikog prijatelja, demantirali su i Vojković i Darinko Kosor prvom prilikom na sjednici Predsjedništva HSLS-a prije tjedan dana. Već sljedeći dan Vojković je morao demantirati i navode da je prijetio premijerki Kosor da ga ne dira jer on zna 'puno toga što bi mogao otkriti'.

Premijerka je zatim također oštro demantirala bilo kakve prijetnje i ustvrdila da Croatia osiguranje posluje dobro. Čak je u jednoj situaciji, upitana za Vojkovićevu smjenu, istaknula da ga je Tuzlanski list nagradio priznanjem za najboljeg menadžera u regiji.

Premijerka Kosor i šef HSLS-a Darinko Kosor imat će priliku usuglasiti stavove oko Vojkovića upravo u srijedu u Dubrovniku.