ŽESTOK OKRŠAJ

Voditelji 'Morning Joea' se pitaju je li Trump sposoban biti predsjednik

30.06.2017 u 17:16

Bionic
Reading

Voditelji televizijske emisije 'Morning Joe' zapitali su se oko 'nekontroliranog ponašanja' američkog predsjednika Donalda Trumpa koji ih je ovog tjedna napao na Twitteru, prenosi dpa

Predsjednik SAD-a Donald Trump je u četvrtak putem Twittera vrlo osobno napao američku televizijsku voditeljicu Miku Brzezinski nazvavši je 'ludom' i tvrdeći da je odbio susret s njom dok je krvarila nakon face liftinga, prenio je Reuters o voditeljici emisije 'Morning Joe', političkog talk showa televizijske mreže MSNBC na kojoj je Trump i sam često gostovao tijekom predsjedničke kampanje.

'Čuo sam da slabo gledani @Morning_Joe govori loše o meni (ne gledam to više). Zašto su onda luda Mika niskog IQ-a, zajedno s Psiho Joem, došli u Mar-a-lago 3 noći za redom oko Nove godine', pitao je Trump u svojoj objavi na Twitteru.

'Američki čelnici i saveznici se još jednom pitaju je li ovaj čovjek sposoban biti predsjednik', napisali su prozvani Joe Scarborough i Mika Brzezinski u članku kojeg je u petak objavio Washington Post. 

'Ja sam dobro. Obitelj me odgojila da budem čvrsta', rekla je Brzezinski u emisiji u petak. 'Ovo meni osobno ništa ne predstavlja. No jako sam zabrinuta oko toga što ovo otkriva o predsjedniku Sjedinjenih Država', dodala je.

'Mi smo u redu. Država nije', zaključio je njezin televizijski kolega i životni partner Scarborough, prenosi dpa. 

Oni su tijekom predsjedničke kampanje bili su kritizirani zbog čestih prijateljskih telefonskih intervjua s Trumpom, no on se nakon izbora okrenuo protiv njih, piše Reuters.

Donald Trump s prvim posjetiteljima u Bijeloj kući Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Trump, čiji Twitter račun prati gotovo 33 milijuna sljedbenika, tvrdi da je par 'inzistirao da mu se pridruži' u Mar-a-Lagu, njegovom eksluzivnom klubu i hotelu na Floridi, gdje je proveo mnogo vikenda od stupanja na dužnost. Trump je u objavi na Twitteru ustvrdio da je odbio susresti se s njima i dodao da je u to vrijeme Brzezinski 'teško krvarila od face-liftinga', operacije zatezanja kože lica i vrata.

Mika Brzezinski je demokratkinja i kćer nedavno preminulog savjetnika za nacionalnu sigurnost bivšeg predsjednika Jimmyja Cartera (1977-1981) Zbigniewa Brzezinskog. Joe Scarborough je bivši republikanski kongresnik s Floride.