NAGRADNA

Vodimo vas na 'Buđenje proljeća' u ZeKaeM

  • Autor: PlanB
  • Zadnja izmjena 15.01.2011 15:10
  • Objavljeno 14.01.2011 u 13:40
Buđenje proljeća

Buđenje proljeća

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mara Bratoš

Dozvolite proljeću da vas probudi sredinom siječnja u Zagrebačkom kazalištu mladih! Odgovorite točno na pitanje i vaša nedjelja navečer rezervirana je za 'Buđenje proljeća' u ZKM-u

Suvremena drama o seksualnom sazrijevanju adolescenata, tragedija djetinjstva 'Buđenje proljeća', nastala je prema istoimenom djelu Franka Wedekinda iz 1891. godine. Zbog svog kontroverznog sadržaja djelo je prvi puta uprizoreno 15 godina kasnije u Berlinu, nakon čega su uslijedile Amerika i Engleska, cenzure i zabrane, a početkom novog tisućljeća predstava uspješno seli na Broadway i osvaja osam Tonyja.

'Čini se da je cijeli represivni sustav, koji je Wedekind kritiziraosvojom dramom o seksualnom sazrijevanju mladih, danas znatno suptilniji.Katolička crkva, kao dio tog sustava, ovih dana sve više gubi svojkredibilitet. Ne treba zaboraviti da i takva, potresana skandalima,Crkva i dalje ima neosporan utjecaj na formiranje seksualnog identitetamladih. Ova je predstava metafora društva traumatiziranog licemjerjemkatoličkih zabrana. Wedekindovi mladi junaci ne sablažnjavanju nasotkrivanjem svoje spolnosti, već činjenicom da im je ta mogućnostnasilno oduzeta', kaže Oliver Frljić, redatelj  hrvatske verzije Wedekindove drame.

Plan B i ZKM za vas su pripremili dva puta po dvije ulaznice za 'Buđenje proljeća', koje imate priliku pogledati u nedjelju 16. siječnja u 20 sati u ZeKaeMu odgovorite li nam točno na nagradno pitanje.

Ulaznice za predstavu osvojile su Ana Marija Rumbak i Vesna Benković.

Djevojke, uživajte u predstavi ;)

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi