NOVO nevrijeme

Voda probila u sabornicu, sjednica Hrvatskog sabora nakratko prekinuta

21.07.2023 u 17:13

Bionic
Reading

Sjednica Hrvatskog sabor prekinuta je nakratko u petak jer je voda probila u sabornicu, nakon što je Zagreb ponovno pogodilo snažno nevrijeme

'Zatvorite prozor, voda je probila', kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odredivši stanku od 10 minuta dok saborske službe nisu zatvorile prozore.

Poslijepodne Zagreb je ponovno pogodilo snažno nevrijeme popraćeno jakim vjetrom i kišom. Voda je, naime, počela curiti kroz otvoreni prozor i cijediti se niz zid sabornice. Voda je počela ulaziti i na glavna vrata Sabora koja su odmah zatvorena i zaštićena ručnicima.

Brzo se riješio problem pa su se zastupnici vratili u klupe i nastavili s izvanrednom sjednicom koju je sazvao predsjednik Republike Zoran Milanović, a na kojoj Sabor raspravlja o stanju u pravosuđu.

'Dio zastupnika povukao se iz rasprave obzirom na novonastalu situaciju i veliko nevrijeme', rekao je Jandroković u nastavku sjednice. 'Imamo problema s curenjem vode kroz jedan vitraj, nadam se da se to neće ponoviti, trenutačno je jaka kiša, ako će biti ponovno, morat ćemo opet prekinuti', dodao je.

Prema podacima o prijavljenima, od pojedinačne rasprave na temu stanja u pravosuđu odustalo je desetak zastupnika.