IZVANREDNA SJEDNICA

Oporba traži da se svim štrajkašima plate svi dani u štrajku

21.07.2023 u 16:50

Bionic
Reading

Uz zaključak koji je predložio predsjednik Republike u svom zahtjevu za sazivanjem izvanredne sjednice Sabora, cjelokupna oporba predlaže i zaključak kojim se zadužuje Vladu da donese odluku kojom će državnim službenicima i namještenicama svi dani provedeni u štrajku biti plaćeni

'Zadužuje se Vlada Republike Hrvatske da u roku od tri dana od dana donošenja ovoga Zaključka ukine Odluku o umanjenju plaće i dodataka na plaću državnim službenicima i namještenicima za vrijeme provedeno u štrajku od dana 13. srpnja 2023. godine te da donese odluku kojom će svim državnim službenicima i namještenicama svi dani provedeni u štrajku biti uredno plaćeni', zaključak je koji je u saborsku proceduru uputilo deset oporbenih klubova i troje zastupnika.

O tom zaključku, uz onaj predsjednika Republike Zorana Milanovića, Sabor će glasati u nedjelju. Milanović je u zahtjevu za sazivanjem izvanredne sjednice Sabora predložio Zaključak kojim se Vlada RH obvezuje da odmah, a najduže u roku od 15 dana, poduzme sve potrebne mjere kako bi se osiguralo uredno funkcioniranje sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj.

Oporbeni Zaključak potpisuju klubovi Socijaldemokrata, SDP-a, Mosta, Domovinskog pokreta, Možemo!, HSS-a i RF-a, Hrvatskih suverenista, Centra i GLAS-a, Fokusa i Reformista, IDS-a, te zastupnici Ante Prkačin (NZ), Marin Lerotić (NZ) i Karolina Vidović Krišto (Odlučnost i pravednost).