objavili snimku

Vlasti u Slavonskom Brodu tvrde: Benzin curi već šest dana

03.04.2018 u 17:04

Bionic
Reading

Dok policija traga za krivcem za onečišćenje vode u Slavonskom Brodu, gradske vlasti su na službenim web stranicama grada objavile snimku koja, tvrde, dokazuje zastrašujuće razmjere onečišćenja

Gradske vlasti u priopćenju objavljenom na stranicama grada Slavonskom Broda tvrde da benzin iz produktovoda nesmetano otječe u zemlju na vodozaštitnom području čitavo ovo vrijeme, odnosno već šest dana, a da nadležne institucije umanjuju razmjere ekološke katastrofe koja se dogodila.

Predstavnici Grada Slavonskog Broda, stoji u priopćenju, jutros su došli na mjesto prošlotjedne ekološke katastrofe u pratnji laboranata neovisnog laboratorija za ekološka ispitivanja kako bi uzeli dubinske uzorke onečišćene zemlje. 'Mišljenje neovisnog laboratorija zatraženo je zbog toga što Grad Slavonski Brod do danas nije dobio podatke o zagađenosti tla. Tom prilikom došlo je do incidenta na lokaciji, obzirom da su predstavnici tvrtke Crodux u pratnji policije pokušali spriječiti neovisno ispitivanje tla te udaljiti predstavnike Grada', stoji u priopćenju.

No, šok je uslijedio nakon toga kada se krenulo s radovima na sanaciji onečišćene zemlje. 'Naime, otkopavanje zemlje na dubinu na kojoj se nalazi produktovod otkrilo je da benzin nesmetano otječe u zemlju na vodozaštitnom području čitavo ovo vrijeme. Samo u vremenu od dva sata u zemlju je tako iscurilo oko 3 kubika benzina, a ekološki incident i puknuće produkotovoda dogodili su se prije 6 dana', poručuju iz Slavonskog Broda.

Pritom su objavili i snimku koja prikazuje istjecanje benzina.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Slavonski Brod

Detaljniji video snimio je i novinar portala SBplus.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SBplus
  • +19
Slavonski Brod: Počela sanacija mjesta ekološkog incidenta Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović