PRIJAVA BRANKICI CROSETTI

Vlasnica azila osobno svim psima ubrizgala otrov

Bionic
Reading

Zbog ubojstva ukupno 44 psa u ilegalnom azilu s Jadranske avenije u Zagrebu prijavljena je 61-godišnja vlasnica prihvatilišta za životinje Brankica Crosetti.

Ona je osobno svim psima ubrizgala otrov T-61. Otrov joj je pomogao nabaviti Dalibor Barić (37), tajnik udruge Astor, koja je bila formalni vlasnik azila, javlja Novi list

Uginuli psi raznih pasmina otkriveni su ranije ovog tjedna.

Brankica Crosetti u ljeto 2007. sa suprugom Jeanom Claudeom živjela je u Velikoj Gorici. Tamo se brinula za 71 psa i 105 mačaka koje je dovela iz velikogoričkog šinteraja i s ulice. Počelo je s jednom životinjom, ali je u nekom trenutku to preraslo u opsesiju. Životinje nije kastrirala, već im je dopuštala slobodno razmnožavanje.


Susjedi su je policiji prijavili jer im je smetao nesnosan smrad. Gradski propisi tada su osobi dopuštali da ima najviše pet pasa pa su Brankici ostale životinje oduzete. Veterinari su ustanovili kako su životinje u dobrom stanju, sve su bile redovito cijepljene, piše Jutarnji list

No, nije se o njima adekvatno brinulo, jer Brankica nije imala dovoljno vremena da ih svaki dan vodi u šetnju. Nedugo nakon oduzimanja pasa, Brankici umire suprug. Ubrzo prodaje kuću i seli se u Zagreb. Kupuje stan, sa sobom vodi životinje i gradi baraku u Blatu. Tu nije bilo znatiželjnih susjeda i više se nije morala brinuti da će je netko prijaviti policiji ili inspekciji. Što se točno dogodilo, nije poznato, no u jednom je trenutku Brankica ostala bez novca. Naši izvori kažu da se u trenutku očaja zadužila kod kamatara.
Uzrok smrti

- Prodala je stan i spavala u autu. Nije imala novca pa je životinjama hranu donosila dvaput tjedno. Sporila se s muževom rodbinom iz Švicarske oko neke zemlje, a istovremeno se psihički uruša-vala. Susjedi su je vidjeli kako pali leševe uginulih pasa.