AFERA REVELIN

Vlahušićeva odvjetnika ukočilo, rasprava na sudu odgođena već šesti put

25.04.2017 u 14:27

Bionic
Reading

Sjednica optužnog vijeća splitskog Županijskog suda u 'Aferi Revelin' u kojoj su optuženi bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te poduzetnik Lukša Franković odgođena je šesti put, jer je ''Vlahušićev odvjetnik dostavio liječničku dokumantaciju o ukliještenju živca u leđima'' potvrdio je u utorak glasnogovornik suda Damir Romac

'Zahtjev za odgodom došao je od odvjetnika prvookrivljenika. On je dostavio liječničku dokumentaciju po kojoj mu je ukliješten živac u leđima i zbog čega mora mirovati. Nova sjednica još nije zakazana', potvrdio je Romac.

Sjednica Optužnog vijeća Županijskog suda u Splitu prethodno je već je pet puta odgađana. Posljednje dvije odgode dogodile su se početkom travnja, odnosno ožujka na zahtjev obrane Lukše Frankovića.

Prije toga postupak je odgođen krajem studenog prošle godine zbog zahtjeva obrane obojice osumnjičenika za izuzećem dokaza, što je odbio prvostupanjski sud, a tu odluku je pravomoćno potvrdio i Vrhovni sud krajem siječnja ove godine.

Prva sjednica u ovom slučaju trebala je biti početkom lipnja prošle godine, no odgodu je tada zatražio bivši odvjetnik bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Rajko Mlinarić, jer je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda, dok je druga odgoda bila u listopadu 2016.

Optužno vijeće Uskokovu optužnica može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu.

Uskok Vlahušića i Frankovića tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanja na to nedjelo, utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga. Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je otvorio istoimeni noćni klub. Bivši dubrovački gradonačelnik, smatra Uskok, u tom poslu je napravio štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.