ZBOG RAZRJEŠENJA MINISTARA

Vlada za zatvorenoj sjednici nastavila s kadrovskim izmjenama

24.07.2019 u 17:35

Bionic
Reading

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlada je u srijedu donijela više kadrovskih odluka na temelju razrješenja dosadašnjih članova Vlade.

Vlada je donijela niz odluka o razrješenjima i imenovanjima na temelju razrješenja dosadašnjih članova Vlade RH, te imenovanja novih članova Vlade:

U Savjetu za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC, vezano uz mogući otkup dionica koje drži Mol Hungarian Oil&Gas PLC u INA-Industrija nafte d.d., Zagreb, razriješeni su članovi Marija Pejčinović Burić, Tomislav Tolušić, Goran Marić i Marko Pavić. Novim članovima Savjeta za pregovore imenovani su Gordan Grlić Radman, Mario Banožić i Josip Aladrović.

Vlada je izmijenila Odluku o imenovanju predsjednika i članova Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, kojom je razriješila dio dosadašnjih te imenovala dio novih članova Komisije. Razriješeni su Marija Pejčinović Burić, Lovro Kuščević i Marko Pavić. Novim su članovima Komisije imenovani Gordan Grlić Radman, Ivan Malenica i Josip Aladrović.

Tomislav Tolušić, dosadašnji predsjednik Upravnoga vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju razriješen je, a novom je predsjednicom tog tog vijeća, koji je po položaju ministar nadležan za poljoprivredu, imenovana Marija Vučković.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik Goran Marić te član Upravnoga vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju Tomislav Tolušić. Novim predsjednikom tog vijeća, koji je po položaju ministar nadležan za poslove državne imovine, imenovan je Mario Banožić, a novim članovima, koji su po položaju ministri nadležni za poslove državne imovine i poljoprivrede, imenovani su Mario Banožić i Marija Vučković.

Dosadašnja predsjednica Upravnog odbora Zaklade 'Hrvatska za djecu' Nada Murganić razriješena je, a novom je predsjednicom kao predstavnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, imenovana Vesna Bedeković. Razriješena je dosadašnja članica Povjerenstva za besplatnu dodjelu robe Nada Murganić. Novom je članicom imenovana je Bedeković.

  • +3
Sjednica Vlade u novom sastavu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Izvan snage stavljen je Zaključak Vlade iz svibnja 2017. kojim se članom Glavne skupštine Jadranskoga naftovoda d.d., koji predstavlja Vladu RH, imenuje Goran Marić. Vlada je donijela novi Zaključak kojim je članom Glavne skupštine toga Društva imenovala Tomislava Ćorića.

Gorana Marića, Vlada je razriješila dužnosti člana Skupštine Državne nekretnine d.d., čime je izvan snage stavljen Zaključak Vlade iz studenoga 2016. Novim je Zaključkom, članom Skupštine koji predstavlja RH imenovan Mario Banožić.

Izvan snage stavljen je i Zaključak Vlade iz prosinca 2016. kojim je članom Skupštine društva Plinacro d.d., imenovan Goran Marić. Novim je Zaključkom članom Skupštine toga Društva, koji predstavlja Vladu imenovan Tomislav Ćorić.

Odluka Vlade iz studenoga 2016. kojom se Tomislav Tolušić određuje osobom za zastupanje Vlade u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o., stavljena je izvan snage. Novom je Odlukom članicom Skupštine Hrvatskih šuma imenovana Marija Vučković.

Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Gabrijelu Žalac i Tomislava Tolušića. Dijelom novih članova NO HBOR-a, koji su po položaju ministri u Vladi, imenovani su Marko Pavić i Marija Vučković.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnoga vijeća Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, Gabrijela Žalac i Tomislav Tolušić. Dijelom novih članova tog Upravnoga vijeća imenovani su Marko Pavić i Marija Vučković, koji su po položaju ministri nadležni za regionalni razvoj i poljoprivredu.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Upravnoga vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Gabrijela Žalac. Novim predsjednikom Upravnoga vijeća, koji je po položaju ministar regionalnoga razvoja i fondova EU imenovan je Marko Pavić.

Vlada je razriješila dosadašnju predsjednicu Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Gabrijelu Žalac. Novim predsjednikom imenovan je Marko Pavić.

Izmjenom Odluke o osnivanju Savjeta za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom i drugim međunarodnim sudovima, Vlada je razriješila dosadašnju članicu Savjeta Mariju Pejčinović Burić, a novim je članom Savjeta imenovala Gordana Grlića Radmana.

Vlada je razriješila dosadašnju predsjednicu Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovine ljudima  Mariju Pejčinović Burić. Novim je predsjednikom NO-a, koji je potpredsjednik Vlade  zadužen za društvene djelatnosti i ljudska prava, imenovan Davor Božinović.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. do 2020. Marija Pejčinović Burić. Novim predsjednikom toga Povjerenstva, koji je potpredsjednik Vlade kojeg odredi Vlada imenovan je  Davor Božinović.

Državnoj službenici Tanji Milović dano je ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika ravnateljice Državnoga zavoda za intelektualno vlasništvo, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje zamjenika ravnateljice Zavoda, a najduže do šest mjeseci.  Državnu službenicu Silvanu Mijatović, Vlada je ovlastila za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje predstojnika Ureda državne uprave u toj županiji, a najduže do šest mjeseci.

Vlada je Ivana Serdara imenovala v.d. ravnatelja Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje, do imenovanja ravnatelja toga zavoda na temelju postupka po raspisanom javnom natječaju.