ZA USPOSTAVU VLADAVINE PRAVA

Vlada prodaje šest oklopnih vozila EULEX-u Kosovo

  • Autor: A. Ž.
  • Zadnja izmjena 26.05.2011 18:18
  • Objavljeno 26.05.2011 u 16:25
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na zatvorenom djelu sjednice, Vlada je prihvatila Analizu turističke godine 2010. i krenula u pripreme za 2011. te odlučila prodati šest oklopnih transportera Misiji Europske unije za uspostavu vladavine prava na Kosovu EULEX KOSOVO, priopćio je, između ostalog, Vladin ured za odnose s javnošću

Predmetna Analiza obuhvaća izvješće o provedenim aktivnostima na pripremi turističke 2010. kroz promociju i tržišne aktivnosti, kroz mjere i aktivnosti ministarstava i drugih državnih organizacija, kao i provedene pripreme u hotelskim i drugim tvrtkama. Analiza turističke godine 2010. sadržava i podatke o ostvarenim rezultatima u turističkoj 2010. godini.

Tako je u 2010. povećan broj turista za 1,4 posto u odnosu na isto razdoblje u 2009, pri čemu je rast broja stranih turista iznosio tri posto dok domaći turisti bilježe pad od dva posto. Broj smještajnih kapaciteta je na razini prošle godine.

Promatrano regionalno najveći rast turističkog prometa ostvarila je Šibensko-kninska županija, a slijede i ostale morske županije. Najveći broj noćenja ostvareno je u privatnom smještaju, koji je u odnosu na godinu prije ostvario porast od 3,2 posto, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

Sukladno Zakonu o izmjenama Zakona o javno-privatnom partnerstvu, kojim je utvrđeno da je predsjednik Upravnog vijeća Agencije za javno- privatno partnerstvo umjesto potpredsjednika Vlade nadležnog za gospodarstvo, potpredsjednik Vlade koje Vlada za to ovlasti, Petar Čobanković razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća te je na istu dužnost imenovan Domagoj Milošević

Donesena je i Odluka o prodaji oklopnih transportera Misiji Europske unije za uspostavu vladavine prava na Kosovu EULEX KOSOVO. Republika Hrvatska prodat će Misiji Europske unije za uspostavu vladavine prava na Kosovu EULEX KOSOVO šest oklopnih transportera (LOV 4x4 Torpedo T-1).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi