nakon afere s draganom kovačevićem

Vlada predložila Stjepana Adanića za predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda

14.10.2021 u 18:10

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak, na zatvorenom dijelu sjednice, predložila Nadzornom odboru Jadranskog naftovoda imenovanje Stjepana Adanića predsjednikom Uprave toga društva, temeljem javnog natječaja, na mandatno razdoblje od četiri godine

Podsjetimo bivši šef JANAF-a Dragan Kovačević se nalazi pod teškim optužbama za korupciju. Uskok tereti Kovačevića da je kao predsjednik uprave Janafa od ožujka 2012. do 16. rujna 2020. u namještenom natječaju osigurao Širićevoj tvrtki dodjelu niza informatičkih poslova, vrijednih 18,2 milijuna kuna, u zamjenu za stanove u zagrebačkom Ban centru i splitskom Žnjanu te za automobil Alfa Romeo Giulietta i najam automobila marke Lexus

Kako je priopćeno na zatvorenoj sjednici Vlade, donesen je i zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Imunološki zavod d.d. izbor Tomislava Pokaza, Martine Furlan i Dunje Skoko-Poljak za članove Nadzornog odbora toga društva do provedbe postupka izbora članova, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im je istekao mandat.

Povlači se ovlaštenje Danijelu Škugoru za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa i uprave na osobni zahtjev te se ovlaštenje za obavljanje tih poslova daje Olgi Plazibat Novosel, do imenovanja temeljem postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci.

Ponovno je dano ovlaštenje Dijani Matić za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci.

Na zatvorenom dijelu Vladine 80. sjednice donesen je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zatvaranje Konzulata, a točka je označena stupnjem tajnosti "ograničeno" te je, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, nije moguće objaviti.