TRAŽI SE NASLJEDNIK

Vlada poštedjela Vojkovića!

04.02.2010 u 15:07

Bionic
Reading

Hrvoje Vojković preživio je još jedan dan u fotelji predsjednika Uprave Croatia osiguranja. Iako se očekivalo da će Vlada na današnjoj sjednici donijeti odluku o njegovoj smjeni to se nije dogodilo

Ministar financija Ivan Šuker je nakon sjednice okupljenim novinarima tek kratko poručio da Vojković nije smijenjen, dodavši da će se tek vidjeti hoće li do smjene i doći. Zatim je podsjetio na formalnost da Vlada tek daje preporuku nadzornom odboru CO-u, koji odlučuje o eventualnoj smjeni šefa uprave.

Smjena Vojkovića, inače, nije bila na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice Vlade, a o njoj Kosoričin kabinet nije raspravljao niti na zatvorenom dijelu sjednice.

Prema svemu sudeći Banskim dvorima treba još vremena kako bi izabrali Vojkovićevog nasljednika, jer bi njegov eventualni ostanak na mjestu predsjednika Uprave CO teško probavio HDZ-ov koalicijski partner HSLS.

U medijima su se do sad pojavila četiri imena koja bi mogla zamijeniti Vojkovića. Visoko kotira Silvana Ivančić, članica Uprave CO i kćerka revizorice Šime Krasić kojoj je veliki plus što nije član niti jedne stranke. Tu su još i državni tajnik Ministarstva financija Zdravko Marić (33), predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak (35) te Robert Jukić (40), predsjednik Uprave Hrvatskih pošta.