ZADRŽAT ĆE 25 POSTO + JEDNU DIONICU

Vlada kreće u prodaju Croatia osiguranja!

croatia osiguranje

croatia osiguranje

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sasa Midzor Sucic

Još u kampanji najavljivana prodaja Croatia osiguranja danas je dobila svoj formalni oblik; Vlada je odlučila raspisati javni natječaj za savjetnika u procesu privatizacije najveće osiguravajuće kuće u Hrvatskoj

'Namjera nam je prodati do 50 posto udjela uz mogućnost dokapitalizacije Croatia osiguranja. Razlozi za to su jačanje Crosiga koji s dokapitalizacijom može ojačati položaj u dijelu životnog osiguranja, a za Vladu su važni prihodi od prodaje tvrtke za umanjenje deficita u 2012. godini', rekao je ministar financija Slavko Linić.

Kaže da će Vlada zadržati 25 posto plus jednu dionicu, tako da može kod strateških odluka odlučivati o načinu rada Crosiga: 'Ocjenjujemo da je itekako važno imati pouzdanog savjetnika koji bi trebao donijeti prosudbu oko zainteresiranih kupaca. Trebamo naći najbolje modele za privatizaciju i zbog toga smo odlučili da se raspiše natječaj za savjetnika u procesu privatizacije.'

Prije nekoliko tjedana donesena je slična odluka u vezi privatizacije Hrvatske poštanske banke (HPB), a dosad je izrađen cjelokupni e-natječaj, usklađeno je sve sa zakonom te je ovog tjedna objavljen natječaj za izbor konzultanta oko HPB-a, dodao je Linić.

Vlada je danas također odobrila državno jamstvo za kredit od 43 milijuna kuna koji će u HPB-u podići Imunološki zavod radi podmirenja dospjelih tekućih troškova poslovanja.

Po riječima prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića, taj će kredit pomoći Imunološkom zavodu da provede restrukturiranje i nastavi poslovanje.

Time će se podmiriti dugovi dobavljačima i ostali dugovi, te osigurati isplata jedne plaće zaposlenima.

Početkom kolovoza iz Imunološkog zavoda otići će 115 osoba, odnosno kroz odlaske u mirovinu, otkaze zaposlenima na određeno vrijeme i program zbrinjavanja viška radnika broj zaposlenih smanjit će se s 326 na 211 radnika, kazao je Čačić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!