BESPLATNI UDŽBENICI

Vlada je prevarila školarce iz Vukovara

02.09.2009 u 19:14

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo rekao je na da je razočaren što vukovarski školarci ove godine neće dobiti besplatne udžbenike iako su Vlada Republike Hrvatske i mjerodavno ministarstvo najavljivali drukčije

Po njegovim riječima, roditelji vukovarske djece u posljednji su trenutak, prije samoga početka školske godine, dovedeni pred svršen čin u kojemu sami moraju snositi troškove nabave knjiga.

Podsjetio je kako su prije desetak dana u Osnovnu školu Antuna Bauera stigli besplatni udžbenici namijenjeni vukovarskim školama i osnovnim školama u hrvatskome Podunavlju, no ispostavilo se da je riječ o nekompletiranim knjigama.

Učenici i njihovi roditelji ostali su razočarani kad su shvatili da su stigle tek dvije-tri knjige, a obećali su im, kao i svoj drugoj djeci na području posebne državne skrbi, komplete besplatnih udžbenika. "Očajan sam jer smo svi zajedno doslovno prevareni", poručio je prozivajući vladu za takvo stanje.

"Priča o besplatnim udžbenicima za vukovarsku djecu potpuni je promašaj i prijevara. Da sam znao da će tako biti, ne bih tražio asfaltiranje ulica, nego kupnju knjiga", rekao je Sabo.

Istaknuo je i kako se od gradske vlasti, iako Vukovar nema nikakve ovlasti nad osnovnim i srednjim školama, traži da sufinancira prijevoz učenika.

"Očito netko misli kako kod nas nije recesija kad nam i to postavljaju kao proračunski teret", rekao je Sabo i zaključio kako je "najlakše govoriti o kriznoj situaciji, a vrlo teško o nečijoj odgovornosti".