kadrovska križaljka

Vlada iza zatvorenih vrata: Razriješen Tolušićev pomoćnik Tuđan, novi pomoćnici Barać i Tušek

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 04.04.2019 21:20
  • Objavljeno 04.04.2019 u 20:57
Tomislav Tolušić

Tomislav Tolušić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak razriješila dosadašnjeg pomoćnika ministra poljoprivrede Damira Tuđana, a novim pomoćnicima imenovala Zdravka Baraća i Zdravka Tušeka

Na osobni zahtjev razriješena je i glavna tajnica Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Mirjana Vatavuk, a državnoj službenici Kristini Dujaković dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavne tajnice ureda, do provedbe javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci.

Kako se navodi u priopćenju, i dosadašnja predstojnica Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji Ivana Belec razriješena je na osobni zahtjev, a državnoj službenici Andrei Jurić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika tog ureda.

Vlada je državnom službeniku Darku Baniću, dosadašnjem predstojniku Ureda državne uprave u Ličko-senjskoj županiji kojem je istekao četverogodišnji mandat, dala ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika ureda, do provedbe javnog natječaja.

Na zatvorenome dijelu sjednice utvrđena su i stajališta za sastanak Vijeća ministara i to Vijeća za vanjske poslove i Vijeća za opće poslove. Vlada je informirana o provedbi Nacionalnog programa reformi, a usvojen je i pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu EU za ovu godinu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!