NEGATIVNI POSLOVNI PROCESI

Vlada dala negativno mišljenje na rad upravnog vijeća Hine

  • Autor: A.Ž.
  • Zadnja izmjena 05.04.2012 16:19
  • Objavljeno 05.04.2012 u 16:19
Smiljanka Škugor-Hrnčević

Smiljanka Škugor-Hrnčević

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Biljana Gaurina

Vlada je dala negativno mišljenje na godišnje izvješće o radu upravnog vijeća Hine od 1. svibnja 2010. do 30. travnja 2011. i godišnje izvješće o radu upravnog vijeća Hine od 1. svibnja do 31. prosinca 2011. godine

'Upravno vijeće Hine u spomenutom razdoblju nije postupilo sukladno ovlastima propisanima Zakonom o Hini budući da nije učinilo potrebne aktivnosti i donijelo opći akt koji bi omogućio reorganizaciju i preustroj Hine, racionalizaciju obavljanja temeljne djelatnosti te financijsku konsolidaciju te javne ustanove koja iskazuje gubitke', kazao je zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš u vezi s godišnjim izvješćem od 1. svibnja 2010. do 30. travnja 2011, kojemu je Vlada na današnjoj sjednici dala negativno mišljenje.

'Iz godišnjeg izvješća o radu upravnog vijeća Hine od 1. svibnja do 31. prosinca 2011. godine proizlazi da se takvo stanje u Hini produljilo', dodao je Šipuš te Vlada smatra da ni u tom razdoblju upravno vijeće Hine nije obavilo svoju zadaću vezanu uz preustroj Hine, nego je rješavanje tog bitnog pitanja za oporavak poslovanja Hine ostalo po strani, a ukupni poslovni rezultat na kraju 2011. godine je negativan, tako da se negativni poslovni procesi u Hini nastavljaju i u 2012. godini.

U međuvremenu, Vlada je zadužila Ministarstvo kulture da objavi Javni poziv za imenovanje člana upravnog vijeća Hine iz redova zaposlenih u Hini, prikupi prijave kandidata i dostavi ih Vladi radi predlaganja Saboru imenovanja člana upravnog vijeća Hine iz redova zaposlenih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!